Naslovna Lifestyle Život 10 saveta za bujnu kosu

10 saveta za bujnu kosu

2107
0

Čini se da ne postoji ženska osoba na ovom svetu koja nekada nije poželela da ima bujnu i izazovnu kosu, ili žele da im kosa bude više bujna nego što jeste.

Imate utisak da vam je kosa beživotna i dosadna. Kakvu god frizuru da napravite ona je slepljena i nema živosti. Potpuno ste očajni, napeti i nervozni jer ne možete nikako da dobijete taj izazovni izgled kose, u kom se ogleda zdrava I bujna kosa.

Odlazili ste i kod svog frizera, dobili ste jednokratno rešenje, koje je trajalo do sledećeg pranja kose, a onda ista priča. Ovog puta, reseni ste da isterate do kraja, i da nađete način uz pomoć kog ćete moći brzo, lako, a što je najbitnije sami kod kuće da dodate volumen u svoju kosu.

Mi smo odlučili da vam ponudimo 10 brzih načina i rešenja, a na vama je da odaberte onaj koji vam se čini kao najbolje rešenje. Evo kako možete da dodate volumen i bujnost u kosi.

#1 Natapirajte kosu

Ovo je jedan od najstarijih načina uz pomoć kog ćete dobiti volumen na kosi, i ne, ne važi samo za starije dame, videćete i sami.

Kupićete jedan tanak češalj za tapiranje kose  što gušći. Tapiraćete kosu pramen po pramen. Ovde ne morate celu kosu tapirati, iz razloga što će vaša kosa izgledati previše natapirana, to možete da probate za neku specijalnu priliku. Tairajte kosu samo na vrhu glave.

Uzećete jedan pramen, češljati ga otpozadi, dakle kosu ćete “gurati” od krajeva ka korenu. Na ovaj način dobićete potreban volumen I bujnost kose. Na kraju možete da dodate malo laka za kosu, kako bi učvrstili vašu frizuru.

#2 Pravilno fenirajte kosu

Kada sami kod kuće fenirate kosu, uzećete četku sa najvećim obimom, dakle najveću četku za feniranje koja postoji. Kod feniranja veoma je važno kako ćete usmeriti fen za kosu, u kom pravcu da duva. Pre par godina je bilo moderno ravno feniranje, ali sada se polako ali sigurno vraća taj bujni, izazovni stil koji daje vašoj kosi više volumena.

Odvojićete kosu štipaljkama, tj. šnalama za kosu. Uzimaćete pramen po pramen I tako fenirati kosu. Da biste dodali volumen na kosu, obmotajte kosu oko četke, I usmerite fen da duva direktno u pramen, s tim što ćete odmaknuti fen oko 20cm, ne blizu, jer tako gorite kosu. Kada fen duva odignite četku ka gore, nikako ne slepljujte pramen uz kosu.

Na ovaj način dobićete bujnost I volumen.

#3 Koristite četkicu za zube

Četkica za zube ima istu funkciju kao i češalj za taparinje kose. Koristi se na isti način kao I češalj, samo što je malo nežnija, I neće pružiti veluku bujnost, kao što to možete učiniti uz pomoć češlja. Ali, ukoliko nemate kod kuće trenutno češalj, fantastično će vam poslužiti I četkica za zube.

#4 Koristite posebne proizvode za negu kose

Koristite proizvode kreirane za jačanje kose koji pruža bujnost vašoj kosi. Ovaj proizvod se nanosi samo duž kose, nikako na koren.

Ukoliko često budete koristili ovaj preparat vaša kosa dobiće volumen, i vaša kosa biće spremna I uredna već nakon pranja.

#5 Koristite difuzer

Difuzer je specijalni dodatak koji bi trebalo da ide uz svaki fen. Difuzer je dodatak koji se isključivo koristi kako bi kosa dobila taj čaroban sjajan I bujan izgled. Difuzer se doda na sam vrh fena. Uzimate po malo kose u ruku I nameštate difuzer direktno da duva u taj deo kose. Na ovaj način se u isto vreme kosa I gužva, I dobija bujan izgled.

Na kraju okrenućete glavu na dole I postaviti difuzer na isti način na kosu kao što ste to uradili sa prednjim delom. Na kraju možete da dodate malo pene za kosu, kako bi definisali lokne koje ste dobili u isto vreme.

#6 Ispletite konjski rep ili riblju kost

Ukoliko se odlučite da napravite konjski rep, vežite ga što više kako bi obuhvatili što više kose i ispletite pletenicuF. Bolja opcija jeste riblja kost, ili još bolje da upletete dve riblje kosti sa leve I sa desne strane. Savet je da dobro operete svoju kosu šamponom bez sulfata I parabena, I da na vlažnu kosu napravite ovu frizuru. Na ovaj način će se talasi u kosi lepše definisati, a vi ćete dobiti lepši I veći volumen.

Kada ste napravili svoju frizuru, sa njom I prespavajte. Ujutru ili još bolje možete jedan ceo dan nositi riblju kost, a onda je raspletite. Videćete kako će kosa da izgleda prelepo i izazovno nakon ovog noćnog tretmana za volumen.

#7 Gužvajte kosu

Operite dobro kosu vašim šamponom za kosu. Stavite balzam I dobro isperite kosu, da ne ostanu tragovi ovih preparata. Ispiranje kose mora da bude duže od 30 sekundi, da bi bili sigurni da ste isprali sve sa kose. Prosušite kosu peškirom, da bude više suva nego mokra. Iscedite dobro peškirom kosu.

Kosu ćete gužvati rukama, ali uz pomoć pene za kosu. Penu za kosu dobro promućkajte pre nego što je sipate u ruku, jer će vam u suprotnom umesto pene izaći samo tečnost. Nanesite u ruku, nagnite glavu na dole, I uzmite jedan pramen i gužvajte ga u ruci. Tako ćete učiniti sa celom kosom. Ovde vodite računa da ne preterate sa penom, ne treba da stavlaate mnogo.

Kada se istroši sva pena u ruci, dodajte još malo. Na ovaj način dobili ste jako brzo bujan izged, I vaša frizura za izlazak je gotova.

#8 Vikleri

Uz pomć viklera dobićete savršen izgled vaše kose. Sada se pitate kojih viklera? Vikleri za kosu postoje raznih dimenzija I materijala. Pre su bili popularni I koristili su se metalni sa gumicom, a sada su oni usavršili svoj izgled I ima ih samolepljivih ili sa delom koji fiksira kosu na vikleru.

Bilo koje da odaberete, birajte one što veće, sa većim obimom. Na ovaj način dobićete frizuru kao da je isfenirana. Dakle, podelićete kosu baš kao da je spremate za feniranje. Nakon toga, odvajaćete jedan po jedan pramen, koji ćete uviti oko viklera. Vikler pričvrstite pri korenu kose. Kosa treba da bude polu suva, zapravo više vlazna.

Vikleri će stajati na glavi dok se kosa sasvim ne osuši. Na kraju skinite jedan po jedan vikler I fruzura je gotova. Ukoliko želite u isto vreme da dobijete bujnost I da imate lokne, onda ćete koristiti što manje viklere, sa najmanjim obimom . Isto ćete navijati kao i velike viklere na vlažnu kosu. Kada skinete viklere, dobićete lepo definisane lokne, koje same po sebi daju volumen u kosi.

Vikleri za jedan deo kose

Ukoliko želite da dodate volumen samo na prednji deo kose, to  ćete uraditi još lakše, nego ukoliko to učinite na celoj kosi. Postavite viklere samo na prednjii deo, u tom slučaju koristitie što veće viklere I ostavite ih na kosi, dok se kosa ne osuši u potpunosti.

Kada skinete viklere sa kosa, vaša frizura je spremna za večernji izlazak.

#9 Prebacite kosu na jednu stranu

Možete se poslužiti jednim malim trikom. Kada je kosa podeljena na sredini ili kada je vezana u rep, onda izgleda slepljeno. Međutim, trik leži u tome što ćete razdeljak spustiti sa strane, I prebaciti kosu na stranu. Malo ćete natapirati deo kose sa strane, kako bi dobili volume, I na ovaj način vaša kosa ce izgledati fantastično, a vaš izgled bice izazovan.

Svaki izgled koj je nesimetričan je sam po sebi više privlačan I zanimljiv. Budite smeli I napravite ovu frizuru.

#10 Dodaci u kosi, nadogradnja

Ukoliko želite trajno da dodate bujnost kosi, onda možete da se odlučite za nadogradnju kose. Nadogradnja kose se obavlja u profesionalnim salonima i trajna je. Ukoliko vaša odluka I izbor bude nadogradnja, onda se potrudite da nadjete pravog profesionalca koji će koristit najbolju tehniku, i s tim u vezi najmanje će oštetiti vašu kosu.

S druge strane u većim radnjama gde se prodaju kozmetički proizvodi, možete da nađete dodatke za kosu i da sami uradite sebi ovaj tretman. Ukoliko želite vi to probajte. Ali imajte u vidu, da se ne prodaje prava prirodna dlaka, dakle u pitanju je veštačka, i s druge strane, pitanje je kako ćete uspeti sami da izvedete ovaj tretman za ulepšavanje.

Neki od saveta koji vam mogu pomoći da dobijete bujnu kosu:

  • Izbegavajte proizvode dva u jedan – ovi proizvodi za negu kose imaju tendenciju da što više slepe vašu dlaku i čine vašu kosu više ravnom
  • Izbegavajte često da koristite preparate za kosu- izbegavajte upotrebu gelova za kosu i voska za kosu, jer ti proizvodi imaju tendenciju da ravnaju vašu kosu i zato smanjuju volumen. Umesto toga, koristite preparat koji je napravljen posebno da doda volumen.
  • Nemojte da opteretite kosu – raznim teškim tretmanima i proizvodima za negu kose, jer oni mogu biti previše teški i da vuku kosu prema dole, što čini kosu više ravnom i bez volumena. Umesto toga, koristite pravilo „manje je više“ i koristite lakse proizvode za kosu.
  • Pranje kose – izbegavajte svakodnevno pranje vaše kose, jer uklanja sa kose prirodna ulja. Pokušajte da koristite šampon za suvo pranje kose između redovnog pranja kose.

Podeli smo sa vama najbolje savete za bujnost kose. Isprobajte, manjajte i izaberite za sebe najbolji način. Kada god se nađete u prilici da menjate vašu frizuru, vi probajte,  i sami vidite da je načina mnogo. Srećno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here