Naslovna Lifestyle Život Evo šta treba da znate o botoksu, pre nego što se opredelite...

Evo šta treba da znate o botoksu, pre nego što se opredelite za ovaj tretman

316
0
botoks

Mnogi od nas se pitaju šta je botox, šta podražumeva ta procedura i koliko nam treba novca za botox ukoliko se odlučimo za njega. Veoma popularna metoda među poznatim svetom, ali sve više i među našim poznanicima ne ostavlja nas ravnodušnim, te nas stoga podstiče da se zapitamo šta je i šta podrazumeva.

Želite li da se podmladite? Da li to je na vrhu spiska vaših želja? Ako je odgovor da, ostanite na ovoj stranici i prepustite se daljem čitanju ovog teksta jer vam možda biti od velike koristi.

Šta je botox?

Botox je toksin i to verovatno svi znaju. Botulinski toksin po kome je botox i nazvan glavni je sastojak. Medicinski se koristi za kozmetičko uklanjanje bora tako što privremeno parališe mišiće. Tretman injekcijama botokaa je relativno brza i jednostavna procedura koja se može obaviti u ordinaciji.

Cene botoksa i mere opreza

Kad je u pitanju botoks cena zavisi od njegovog kvaliteta i same regije koja se radi. Cene se kreću od 1700 rsd pa sve do nekih 70000 dinara. Takođe, cena zavisi i od toga da li ćete ga raditi u nekoj privatnoj klinici ili u kozmetičkom salonu. Ono što je bitno jeste da uvek gledate prvo na kvalitet urađene usluge a da je cena u drugom planu jer nekvalitetno urađen botox stvoriće i psihičke i telesne nelagodnosti. Botox se u određenim slučajevima poput trudnoće i dr. zdravstvenih stanja ne primenjuje. Tako da je najbitnije imati stručnog sagovornika i slušati sve ono što vam on savetuje u koracima pre i posle procedure.

Kakva je to procedura?

Pre odluke i samog tretmana budite sigurni u profesionalnost onog ko će vam raditi botoks lica. To treba da bude stručna osoba a najbolje bi bilo da to bude lekar po preporuci. Botox podrazumeva sledeće korake: 

  • Konsultacije: Tokom inicijalnih konsultacija, vaš lekar će razgovarati o vašim željenim rezultatima i svim zdravstvenim stanjima koja bi mogla da utiču na ishod vašeg tretmana botoksom.

Čišćenje: Pre injekcije, vaš lekar će očistiti područje ubrizgavanja antiseptičkim rastvorom.

Označavanje: Vaš lekar će označiti područje injekcije olovkom.

Injekcije: Botoks se ubrizgava u mišić pomoću igle.

Masiranje: Vaš lekar će masirati područje ubrizgavanja kako bi pomogao da se proizvod ravnomerno rasporedi.

Stavljanje leda: Vaš lekar može da stavi led na mesto ubrizgavanja kako bi smanjio nelagodnost ili otok.

Nega nakon tretmana: Kada se tretman završi, lekar će vam dati uputstva za naknadnu negu.

Šta nakon njega…

Nakon tretmana botosom, trebalo bi da izbegavate vežbanje, ležanje i trljanje ubrizganog područja raznim preparatima prva četiri sata nakon tretmana. Takođe i sve aktivnosti koje mogu da povećaju vaš krvni pritisak u prva 24 sata. Nakon tretmana, možete doživeti neke manje neželjene efekte kao što su otok, crvenilo i modrice na mestu injekcije. Ako se ovi neželjeni efekti ipak jave, oni će obično nestati u roku od nekoliko dana. Takođe je važno da zakažete kontrolni pregled kod svog lekara 4-6 nedelja nakon prvog pregleda kako biste bili sigurni da su postignuti željeni rezultati. Prvi botoxi postepeno počinju da gube efekat posle 3 meseca, pa se botox može se obnoviti posle 4 meseca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here