Naslovna Društvo Biznis Ispunite svoje snove uz dinarsku štednju u bankama

Ispunite svoje snove uz dinarsku štednju u bankama

413
0
štednja
Pexels.com

Svi volimo da štedimo, ali su to u glavnom devize i čuvaju se kao fond koji služi za vanredne troškove i kao štednja za „crne dane“.

Dinarska štednja može biti iskorišćena za zadovoljstvo, ispunjavanje davnih želja i kupovinu svega onoga što oduvek želimo. To je moguće jer se novac ne troši nenamenski i dobija sa kamatom koja uvek dobro dođe.

Kada je dinarska štednja dobar izbor za štednju?

Dinarska štednja se uplaćuje na račun u dinarima i na kraju perioda štednje se dobija kao novac u dinarima sa uvećanom kamatom. To je odlično u većini situacija jer se ne gubi na kursnim razlikama i može odmah trošiti jer je dinar naša zvanična valuta.

Štednja u dinarima je izbor mnogih i zbog najviše kamatne stope koja je podstaknuta merama države i najviša je za oročenu dinarsku štednju, ali i dinarska štednja po viđenju nije loš izbor onima kojima ne odgovara da novac deponuju na par meseci ili duže.

Najbolje bi bilo da se u tom slučaju novac podeli na dva dela i da se jedan oroči, a drugi deo ostavi na dinarsku štednju po viđenju. To će ostaviti i dovoljno novca za trenutne troškove, ali će dinarska štednja nastaviti da donosi prihod i biće na raspolaganju za neka buduća trošenja.

Za šta će štednja dobro doći?

Dinarska štednja u principu može da se troši za svaku namenu koja se dinarima plaća, ali mi vam donosimo predlog za neke od najrazličitijih namena.

Raspoloživu štednju iskoristite za putovanje. Jedan od najboljih načina da višak novca potrošite jeste da otputujete u inostranstvo ili da obiđete prirodne lepote naše zemlje. Sigurno je da se može izdvojiti novac za ovakvo zadovoljstvo.

Preuredite svoj dom. I ovo može da bude jedan od načina da se potroši dinarska štednja na nešto što će ostati kao lepa uspomena i vrlo korisna promena. Možete uraditi moleraj, zameniti nameštaj, kupiti nove zavese. I manje i veće uređenje će biti jednostavnije uz novac koji stoji na raspolaganju.

Promenite automobil. Možda vam dinarska štednja nije dovoljna, ali može da pomogne pa da se uz kredit lakše dođe do novog vozila. Osim toga, uvek postoje troškovi prevoda, nove registracije, popravki pa će novac sigurno biti pravilno utrošen, a vi zahvalni zato što ste na vreme sakupili iznos koji vam je kasnije bio potreban.

Oročena dinarska štednja može služiti za finansiranje dodatnog školovanja. Uvek možete upisati kurseve i obuke, pa na pametan način doneti veće znanje i temelj za novo sticanje novca i iskustva.

Dinarska štednja je jedna od ponuda štednja banke gde se novac deponuje na kraći ili duži period uz višu ili nižu kamatnu stopu. Narodna banka podstiče štednju u dinarima i zbog toga su na ovim računima uvek najviše kamatne stope. To donosi veću ušteđevinu i više novca za trošenje.

A na šta trošiti novac? Pa na sve što poželite – putovanja, kupovine, renoviranja… i ne zaboravite da nastavite i dalje sa štednjom, postepeno, kontinuirano i to će doneti stabilne finansije i u budućnosti uz manje izdvajanje za kredite i druge vrste pozajmica od banke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here