Naslovna Lifestyle Život Koje estetske tretmane bi valjalo obaviti pre leta?

Koje estetske tretmane bi valjalo obaviti pre leta?

346
0

Živimo u vremenu kada je briga o fizičkom izgledu itekako bitna, pa pripadnice lepšeg pola danas koriste raznorazne načine kako bi u svakom trenutku izgledale lepo. Sa druge strane, estetska medicina je toliko napredovala, da žene kojima je stalo do svog izgleda nemaju razloga za brigu.

Činjenica je da danas imamo sve više kozmetičkih salona koji nude razne vrste usluga, od podmlađivanje kože lica, pilinga kože, upotrebu solarijuma, manikira, pedikira, usluge masaže itd. Još ako na ovu činjenicu dodamo da su oni uvek puni i da je potrebno unapred rezervisati svoj termin, to znači da je danas nega fizičkog izgleda veoma bitna.

U nastavku teksta pišemo vam o onim tretmanima koje bi valjalo odraditi pre početka leta za sve one pripadnice lepšeg pola koje žele da spremno dočekaju vrele letnje dane.

Beljenje zuba – broj 1 tražena usluga u stomatologiji

Jedna od sve češće traženih usluga u stomatološkim ordinacijama jeste beljenje zuba nekom od najnaprednijih tehnika. Žene koje nisu zadovoljne svojim osmehom jer su im zubi nisu dovoljno beli spadaju u glavne kandidate za ovu vrstu estetske intervencije.

Sa blistavo belim zubima, žene izgledaju mlađe i ženstvenije. Ako planirate da leto spremne dočekate i zadivite sve svojim izgledom, za početak zakažite posetu stomatologu.

Lasersko izbeljivanje zuba odnosi se na hemijsko uklanjanje pigmenata i mrlja na zubima i spada u grupu najsavremenijih stomatoloških intervencija jer već nakon prvog tretmana zubi postaju za nijansu belji od vaših prirodnih.

Povećanje usana filerima

Povećanje usana hijarulonom je jedan od najtraženijih estetskih zahvata za postizanje seksipilnijeg i ženstvenijeg izgleda. Mnogim ženama priroda nije podarila pune usne koje su jedan od glavnih atributa zavodljivosti. Hirurzi ovde posebno skreću pažnju na to da povećanje usana hijarulonom nikako ne bi trebalo raditi u toku leta, već pre ili posle, tako da pripadnice lepšeg pola treba da obrate pažnju na ovu činjenicu i svoj tretman zakažu u adekvatnom periodu.

Pre samog tretmana pacijentkinji se daje lokalna anestezija kako bi intervencija prošla potpuno bezbedno. Zatim se kanilom ili iglom ubrizgava hijarulon u jasno definisana mesta kako bi krajnji rezultat bio zadovoljavajući. Fileri  za usne jedan su od savršenih načina da poboljšate izgled svojih usana i učinite ih senzualnijim. Svakako gledajte da to bude pre nego što krenu topli letnji dani.

Zbog čega su hijarulonski fileri za lice odličan način da podmladite svoju kožu?

Reč je o potpunom prirodnom načinu za „peglanje“ bora koji direktno utiče na usporavanje procesa starenja. Kada kažemo hijarulonski fileri za lice, ovde pre svega mislimo na posebno odabrane prirodne sastojke tj. vitamine koji se ubrizgavaju u sam epiderm kože vraćajući joj mladalački izgled već nakon prvog tretmana. Bore na čelu i oko usna više nisu vidljive, koža je zategnutija, hidrirana i mekša.

Takođe, ovde se radi o najpopularnijem anti-age tretmanu kojem se danas pripadnice lepšeg pola podvrgavaju kada žele da barem za neku godinu uspore proces starenja. Najčešće se za ovu vrstu tretmana opredeljuju žene starosne dobi između 35 i 55 godina života.

Lasersko podmlađivanje lica – kada je pravo vreme za ovako nešto?

Skoro svaki iskusan dermatolog ili estetski hirurg će vam reći da na licu ne bi trebalo da radite bilo kakve korekcije pre ili u toku leta jer je tada koža najviše izložena UV zračenju. Dakle, sve estetske korekcije treba zakazivati u proleće ili na jesen jer su tada vremenski uslovi najpovoljniji.

Sve ovo važi i za lasersko podmlađivanje lica. Reč je o potpuno bezbolnom tretmanu koji radi po principu tako što hladi kožu, nakon čega ona postaje osvežena i podmlađena. Da bi se postigli zadovoljavajući rezultati, ovaj tretman treba raditi na svaka dva meseca, u kontinuitetu.

Za ovu vrstu intervencije, raspitajte se koji ih saloni imaju u svojoj ponudi, kao i koja je cena jednog tretmana s obzirom da ćete morati da idete na nekoliko njih kako bi rezultati bili vidljivi.

Podmlađivanje kože krvnom plazmom

Mnogi hirurzi iz oblasti estetske medicine ovu tehniku podmlađivanja smatraju najbezbednijom s obzirom da se krv pacijenta koristi za popunjavanje proširenih pora, uklanjanje podočnjaka kao i za obnavljanje same kože lice i vrata nakon čega ona postaje popunjena i osvežena.

Nakon ovog tretmana, nemoguća je pojava bilo kakve alergijske reakcije što se ne može reći na prethodno navedene tretmane. Da bi podmlađivanje kože dalo efikasno rezultate trebalo bi odraditi najmanje tri tretmana u razmaku od šest nedelja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here