Naslovna Društvo Biznis Rent a car u poslovne svrhe? Zašto da ne!

Rent a car u poslovne svrhe? Zašto da ne!

482
0

Opšte je poznata činjenica da poslovni ljudi puno putuju, jer je takva priroda posla kojim se bave. Saradnja sa raznim kompanijama, znači da ćemo morati često da koristimo auto. Auto je nekada, na primer, pre pedeset godina ili čak pre trideset godina, smatran luksuzom. Ipak, sa ubrzanim tempom života i sa porastom obaveza, auto postaje potreba svakog savremenog čoveka, tako da je čudno ako neko nema položen vozački ispit i sopstveni auto.

Primera radi, ako aplicirate za neki posao, teško ćete biti primljeni ako bar niste položili vožnju, a negde morate i svojim kolima da završavate obaveze, u zavisnosti od dogovora i uslova firme. Ako ste poslovni čovek koji živi i radi u inostranstvu, a rodom je iz Srbije, svakako imate potrebu da dolazite povremeno u zavičaj, ne samo da biste videli rodbinu i prijatelje, već i da biste zaključili neki eventualni posao.

Let avionom je sjajna varijanta jer su cene avio karata nikad niže, gledano u odnosu na prethodne decenije, tako da svako danas sebi može da priušti let bilo gde. Sa druge strane, avion je komforan, tako da ne morate da se grčite u autobusu, putujete dugo i slično. Avion je bolje rešenje i od voza, iz jednostavnog razloga što se stiže u najkraćem mogućem roku.

Međutim, ovde se javlja jedno drugo pitanje, a to je, kada sletite iz aviona, kojim vozilom, odnosno, prevoznim sredstvom ćete dalje obilaziti gradove po Srbiji, ili se voziti kroz sam Beograd?

Rent a car Beograd je sjajno rešenje, zbog toga što vam se pruža prilika da odaberete auto po svojoj želji, koji ima karakteristike koje su vam potrebne. Neko će odabrati džip, a neko drugi možda smart automobil, koji može svuda da prođe i bude uparkiran, te je kao takav idealan za gradsku gužvu.

Sva vozila koja nudi rent a car agencija su prošla tehnički pregled, uglavnom su novog godišta, tako da ne morate da brinete o ispravnosti. Postoje dodatne usluge koje možete da zahtevate, poput muzike u automobilu, sedišta za decu i slično. Takođe, sva vozila su opremljena klimom, te će vožnja biti veoma udobna i prijatna.

U protivnom, kada ne biste koristili usluge iznajmljivanja vozila ili rent a cara, to bi značilo da morate da putujete autobusom, što zna biti vrlo mučno. Čekanje na prevoz, naročito kada je leto ili zima, kada pada kiša i slično, uz uobičajene gužve i sporost stizanja do željene destinacije – sve to daje prednost rent a caru, kao odličnoj opciji da koristite vozilo onoliko koliko vam je potrebno i da ga onda vratite, kada napuštate zemlju ili određeni grad.

Cene za iznajmljivanje vozila su veoma pristupačne svakom poslovnom čoveku, iz jednostavnog razloga što su benefiti sa druge strane mnogo veći. Ušteda u vremenu, za poslovnog čoveka znači mnogo, jer vreme je novac u stvari. Dok bi se biznismen gurao po autobusima ili koristio taksi prevoz, on sve to može mnogo brže i komotnije da završi putem iznajmljenog automobila kojim sam upravlja. Isto tako, može da se iznajmi i vaš lični šofer. Pored toga, taksi usluge su jako skupe, za svakoga, posebno ako imate potrebe da isti dosta koristite, jer se naplaćuje svaki sat čekanja, start, svaki pređeni kilometar, i još mnogo toga. Ako ne poznajete dobro određeni grad, a koristite usluge taksija, tada rizikujete da taksisti dodatno zarade, jer će vas voziti ne baš najkraćim i najbližim putem.

Sve veći broj firmi uzima lizing, kako bi mogli da imaju fiksne i kontrolisane troškove. Isto tako, svi smo svesni potrebe da budemo mobilni i danas u jednom gradu a sutradan u drugom, radi potpisivanja određenog ugovora, na primer.

Sve troškove plaća rent a car kuća ili lizing agencija, a na vozaču je samo da sipa gorivo, što je veliki komfor, složićemo se svi. Kasko osiguranje, gume, zamena guma, zamensko vozilo (ako se nešto dogodi sa vozilom koje ste prvo iznajmili), sve su to prednosti iznajmljivanja vozila.

Svaki auto može da se pokvari, pa čak i ako ste doputovali vašim vozilom, to bi značilo da će on provesti kod majstora nekoliko dana, dok kod iznajmljivanja jednostavno uzmete zamesko vozilo i vi ste u roku od pola sata, a možda i manje, rešili taj problem. Bukvalno ne morate da mislite ni o čemu kada je automobil u pitanju, a kada se pogledaju troškovi, oni su vrlo opravdani i racionalni. Za poslovnog čoveka je najvažnije da ne gubi vreme i da može sve da obavi u najkraćem mogućem roku. Upravo zato je bitno da ima auto, koji je uvek besprekorno funkcionalan, i na koji može uvek da se osloni.

Takođe, trošak od PDV-a može da se odbije, jer tu uslugu svi imaju pravo da odbijaju kao trošak. Razlika je u tome, da ako se kupi putničko vozilo, nema prava odbijanja PDV-a.

U jednoj klasičnoj firmi, koja broji više zaposlenih, neophodno je da svi imaju svoja službena vozila, kako bi to preduzeće bilo produktivno i kako bi se sve obaveze završavale u zadatim rokovima. Dakle, iznajmljivanje vozila je postalo zaista isplativo, posebno ako se javljaju povremene potrebe za putovanjima.

Female hands close up with car keys

Kada iznajmljujete vozilo, tada znate da je ono prošlo kroz sve provere kroz koje mora da prođe da bi uopšte bilo iznajmljeno, bitno je da položite određeni depozit, tako da se može kazati da su troškovi prilično iskontrolisani. Neće se dogoditi da koristite usluge rent a cara, a da na kraju budete neprijatno iznenađeni cenom koju morate da izdvojite, jer se sve unapred definiše i ugovara, onda kada dođete da iznajmite vozilo koje želite.

Bitna stavka je da nema brige oko sigurnosti na putu, kako za vas, tako i za druge vozače, jer kao što smo napomenuli, vozila su tehnički ispravna, redovno prolaze male i velike servise, menjaju se svi delovi, ako je to potrebno, ali najčešće se radi o automobilima koji su novi, tako da su dovoljna minimalna ulaganja i oni će biti u odličnoj formi, da se tako izrazimo.

Za jednog poslovnog čoveka i vozača, od presudne je važnosti da se na putu oseća sigurno, i da mu bude udobno dok vozi, kao i da sve svoje obaveze završi u predviđenom roku, uz na kraju, razumne i dogovorene cene.

Rent a car Beograd je pristupačan svima kojima su ove usluge neophodne.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here