Naslovna Lifestyle Život Sve što vam je potrebno za proces selidbe na jednom mestu

Sve što vam je potrebno za proces selidbe na jednom mestu

176
0

Kada krenete da planirate selidbu preplaviće vas količina stvari o kojima treba da mislite. Ako se dvoumite ili pitate da li je bolje da selidbu poverite agencijama, odgovor je skoro uvek potvrdan. Bilo da želite pomoć pri transportu i pakovanju ili nameravate samo da nadgledate ceo proces agencije nude sve to i mnogo više. Šta vas sve čeka, koliko će vam biti korisne usluge agencija za selidbe i da li su vam džepovi dovoljno duboki za te usluge teme su koje smo istražili da vi ne morate. 

Od pakovanja do transporta – Odakle početi? 

Pravljenje smislenog plana prilikom selidbe će vam sačuvati i vreme i živce. Moderne agencije misle o svemu i komfor, kao i brzo i efikasno obavljanje posla, su im prioritet. Bez obzira na to da li ćete sve raditi sami ili se obratiti agencijama ovo su koraci koje ne možete zaobići:  

  • Demontaža i montaža nameštaja: Osim ako ste baš veliki fan sklapanja Lego setova i imate raznovrsni alat kojim umete da baratete, montaža nameštaja vam neće biti brz ni zabavan proces. Vešti majstori u agencijama za selidbe to mogu raditi skoro zatvorenih očiju, pa tako brojne police, plakare ili stolove možete bezbedno transportovati u delovima i već od prvog dana ih sklopljene koristiti u vašem novom prostoru. Ovo je nekada i nezaobilazan korak, recimo u slučajevima kada vaš nameštaj ne može u jednom komadu da prođe kroz ulazna vrata stana ili zgrade. 
  • Pakovanje nameštaja: Iako ovaj korak možete obaviti i sami, agencije će to uraditi na primetno optimalniji način. Posebna pogodnost je i materijal za pakovanje, poput izdržljivih kutija za svaki tip robe, od odeće do nameštaja, osiguranih posebno jakim lepljivim trakama, kao i puckevate folije koja osigurava da se vaši predmeti neće polomiti ili biti izgrebani. Možete biti sigurni da će sve vaše umetnine ili komadi poput klavira stići do nove lokacije u jednom komadu.  
  • Lokalni i međunarodni transport: Prevoz nameštaja će uvek bolje odraditi profesionalci, ujedno i njegov utovar i istovar. Mogu vam ponuditi kamione, kombije i pikap vozila raznih veličina u zavisnosti od količine nameštaja koji se prevozi. Osim toga što će kompaktnim utovarom osigurati bezbedan prevoz, agencije nude i određene polise osiguranja. Postoji opcija i da vam se doveze potpuno nov nameštaj iz salona, čime ćete uštedeti i izbeći plaćanje dodatnog transporta. U slučajevima kada se selite u drugu državu logistika internacionalnog transporta neće biti vaša briga, a ta usluga je neprocenljiva. 
  • Odnošenje starog nameštaja: Selidbe su odlično vreme da se rešite nameštaja i predmeta koji su vam samo pravili gužvu u stanu ili poslovnom prostoru. Sve što ne nameravate da ponesete sa sobom i ne želite neodgovorno da ostavite pored kontejnera ili donirate agencije će spakovati i odneti na odgovarajuće deponije. 
  • Skladištenje stvari: Iznenadna selidba vas je uhvatila nespremne? Imate dosta stvari koje morate u etapama da selite? Skladišta će biti vaš najbolji saradnik. Vaše stvari čuvaće se u obezbeđenim prostorima koji su uvek pod nadzorom i moguće ih je prevesti na bilo koju adresu kada za to dođe vreme. 

Cenovnici agencija za selidbe – od čega zavise i šta da očekujete 

Kada se sami upustite u istraživanje jer vas zanima koliko su jeftine selidbe Beograd zaista jeftine, videćete da agencije ne mogu unapred da vam daju konkretne odgovore. Iako manjak konkretnih cenovnika može biti frustrirajuć, za to postoji opravdanje. Da biste dobili tačnu procenu konačne cene za celokupan proces vaše selidbe potrebno je da radnici izađu na teren i naprave plan akcije. Sam izlazak na teren neće vam biti naplaćen, a osiguraće vam efikasnu selidbu. 

Najbitnije stavke koje će se procenivati su razdaljina između lokacija, kvadratura, količina nameštaja koju treba demontirati, spakovati, prevesti i montirati. Konačna cena zavisiće i od pristupačnosti lokacija od kojih i na koje se selite, gde će u opticaj ući stvari poput dostupnosti parkinga i prilaza objektima, koliko je hitna vaša selidba, što je posebno od značaja ako se selite u mesecima i danima kada su selidbe posebno aktuelne, kao i vremenski uslovi. 

Sve dodatne usluge za koje se odlučite, poput kupovine materijala za pakovanje, korišćenje usluga skladištenja, montiranja nameštaja i slično ćete morati da doplatite, ali na kraju dana sve je to vredno uloženog novca. Kada je u pitanju transport biće vam naplaćeno po pređenom kilometru i tipu vozila, dok se broj radne snage naplaćuje na osnovnu kvadrature objekta i usluga koje je potrebno odraditi. 

Ako ste spremni i u mogućnosti da izdvojite novac za agenciju za selidbe naš je savet da uvek to uradite. Ukoliko to nije slučaj, odvojite vreme da na papir stavite sve svoje planove, budite spremni da menjate plan u hodu i javite prijateljima na vreme da se pripreme za nošenje kutija. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here