Naslovna Lifestyle Sport Top 5 Sportova za Gledanje u Društvu

Top 5 Sportova za Gledanje u Društvu

1118
0

Negde neko trenutno na ovom svetu se trudi da pronađe i da se dogovori sa svojim partnerom ili društvom koji film će gledati. Možda i koju seriju vredi odgledati od početka do kraja. Vi nemate tih problema, zar ne? 

Znate takođe na kom sajtu možete da pročitate najvrednije informacije na sajtu za sportsko klađenje.

Vi volite red i disciplinu. Zna se kad i gde se održava vaša omiljena utakmica u navedenom terminu. Zna se za koga vredi otvoriti omiljenu grickalicu i ostaviti prostor na najboljem mestu na kauču. Da li se išta može meriti sa deljenjem zajedničkog ukusa za gledanje određenih sportova?

Retko koja prilika nas okuplja kao naši omiljeni sportovi koje obožavamo da gledamo u društvu. Bez obzira na rivalstvo između timova i ukoliko vaš prijatelj koji je oduvek bio čudan što baš navija za taj tim, energija nakon uzbudljive utakmice vredi svakog udaranja od zid komšije prekoputa vas. 

Šta ima toliko posebno u gledanju omiljene utakmice u društvu? Možda je do trenutka kada svi dođu par minuta donoseći zakusku i piće. Možda je i do toga što kada odrastemo, retko kada se svi možemo dogovoriti da se u isto vreme vidimo. Svakome nešto iskrsne. Kada pravimo ustupke?

Zato kao i u životu, uvek postoje izuzeci. Tih sat i nešto vremena, u zavisnosti od sporta, vredi provesti zajedno sa omiljenom ekipom. Nešto nas privuče da je ponovo dogovor lak sa prijateljima kojima je inače potrebno javiti mesec dana unapred kako biste se videli. Potrebno je samo da spomenete koja je utakmica ili meč u pitanju, dogovor pada u par minuta. Koji su to sportovi koje uvek vredi gledati u društvu? 

Klasična fudbalska utakmica

Moramo smo da počnemo sa sportom koji prati najveći deo našeg područija. Da li su u pitanju derbiji, liga šampiona ili utakmica gde igra vaš omiljeni klub, mesta na kauču će uvek imati za omiljeno društvo u gledanju fudbala. 

Ono što nam tek nadolazi je Svetsko prvenstvo i svi ćemo želeti da učestvujemo u našoj omiljenoj aktivnosti kada je u pitanju fudbal. Nije u pitanju samo igranje fudbala, ko će toliko da trči? 

Već u davanju prognoze i zašto je postava reprezentacije Srbije bez našeg spasitelja Mitrovića? Rekli su da je Dule Savić bolje igrao glavom nego nogom, sve dok se nije pojavio on. Zato se možete čak kladiti i u kom minutu će Mitrović dati gol – glavom. Biće verovatno manja kvota nego što može nogom! 

Individualni i jedinstveni Novak i tenis

Koliko tableta za smirenje nam je Novak Đoković pripisao tokom svojih maratonskih mečeva i neverovatnih preokreta? 

Više puta je obrnuo igricu preokreta u konačnom rezultatu meča nego što ste vi obrnuli omiljenu video igricu! 

Iako je tenis individualni sport, igra džentlmena (osim kada neko razbije reket) i taktiziranja u svakom poenu, verovatno ono što nas tera da ga gledamo su emocije između poena. 

Ne treba vam psiholog da vam kaže kakvu emociju proživljavaju igrači kada treba servirati za meč. Isto tako nije nikakva tajna kada se celo društvo stisne za majicu ili krene da gricka nokte umesto čips kada je meč lopta za Novaka. Zato vredi svaki sekund pozdravljanja i radosti kada padne na teren i pozdravi publiku, pa i vas svojom novom titulom! 

Ko je jači od nas u vaterpolu? 

Nažalost, sport koji nije medijski najpraćeniji širom sveta i nedostaje mu veća popularnost među državama kada se organizuju Evropska, Svetska prvenstva ili kada je Olimpijada. 

Mada, to nam nije toliko bitno kada su u pitanju stara rivalstva Srbije i ostalih komšija. Nešto se probudi u nama svakog puta kada u prvom delu utakmice krene plivanje ko će prvi napasti – da li naši momci ili protivnički. 

Gde god da se okrenete, Balkanski mentalitet je ukorenjen u vaterpolu. Borbenost, požrtvovanost i odluke bez osnova u poslednjim sekundama meča. Kao naš Filip Filipović protiv Španaca kada je dao pobedonosni gol 30-ak sekundi pre završetka meča. Šteta retko ko od nas ima bazen u svom dvorištu da skoči zajedno sa društvom nakon pobede naših vaterpolista! 

Jokić, Teodosić ili Micić u košarci? 

Trenutno nam košarkaška reprezentacija prolazi kroz jednu od najvećih reformi. Kvalitet igrača je i više nego zadovoljavajući. Trenutno je potrebno da se kockice poslože, što će se izvesno desiti i ponovo ćemo biti u svetskom vrhu! 

Sa društvom je najlepše gledati košarku kada krene zakucavanje ili kada Teodosić svojim maestralnim pasom nadigra kompletnu odbranu protivničke ekipe. Ne možemo biti ponosniji i na našeg džokera – Jokića koji je dva puta zaredom imenovan za MVP-a NBA lige. 

Sa omiljenim društvom i gledanjem košarke obavezno ide zajedničko odbrojavanje sekunde poslednje četvrtine, bez obzira da li vodimo ubedljivo ili čekamo neverovatan poslednji koš naše reprezentacije. Najviše nas privlači da gledamo upravo te momente tenzije!

Kako do dogovora u kafiću? 

Iako smo ovde naveli neke sportove koje uvek vredi gledali sa društvom, nekada nam se ide i u kafić. Sećate se kada je na Keju bila tradicija postavke velikog televizora i odvažni se pojave da gledaju zajedno? 

Nažalost, toga skoro više i nema, ali zato će vaše omiljeno društvo uvek biti tu sa vama. Magični trenuci kada su svi dogovori oko viđanja sa njima laki za organizaciju u kafiću za gledanje utakmice i momenti zajedničke proslave pobede. Sada kreće sezona lige u fudbalu, a naročito se radujemo Premijer ligi koja će ove sezone biti veoma uzbudljiva!

Autor teksta: Strahinja Krstić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here