Naslovna Saveti Zdravlje U potrazi za lepim osmehom, Beograd je tu da ponudi mnogobrojne stomatološke...

U potrazi za lepim osmehom, Beograd je tu da ponudi mnogobrojne stomatološke ordinacije

264
0

Veliki gradovi obično nude i velike mogućnosti, o gotovo bilo kojoj oblasti da je reč. U atmosferi kakva je danas da nas čak i u poslovnom svetu određuje i to kako izgledamo, pored toga kakvi smo u oblasti kojomcse bavimo, u spoljašnji izgled se dosta i ulaže. S druge strane, spoljašnjost može i mnogo da govori o nama – o tome koliko smo pedantni, koliko vodimo računa o sebi i slično. Na udaru je, naravno, lice, a na licu najpre pažnju odvlači osmeh, koga nema bez zdravih zuba. Pa dobro, ni bez ponekih estetskih korekcija.

Ugrađivanje faseta kao jedan od najpopularnijih načina da osmeh dovedete do savršenstva

Šta kada želite da ulepšate svoj osmeh, a nijedna od prirodnih metoda vam ne polazi za rukom? Ili makar ne daje rezultate koji bi bili zadovoljavajući. Poneka rešenja koja priroda nudi jesu dobra, ali ne na duge staze. S druge strane, nisu ni svi nedostaci takvi da je vredno izgubiti zdrav zub zarad izgleda. To će svaki stomatolog potvrditi, a vama će biti jasno ako se setite svake one situacije kada stomatolog ulaže sve napore da sačuva zub. Osim kad nije neophodno iz zdravstvenih razloga, vađenje zuba nije dobro, naročito ako je zbog estetike. Šta nam drugo preostaje, a baš bismo da se rešimo i te žućkaste boje zuba, i zatamnjenog zuba na kome je umrtvljen živac, i onu pukotinu na jedinici, i razmak između zuba koji iritira? Mnogo bismo zamerili naprednim tehnologijama i nauci da nije došla do rešenja za sve navedene “muke” – do faseta za zube.

Kompozitna faseta – najjeftiniji način da ulepšate zube

Kada čujemo da je nešto najjeftinije, odmah pomislimo da je to nauštrb kvaliteta. Ipakx kada je u pitanju kompozitna faseta, to je njihova karaktetistika samo u odnosu na druge estetske procedure u kojima se teži perfektnom osmehu. Kvalitet i dogotrajnost faseta zavisi, naravno, od kvaliteta izrade, ali i od navika pacijenta. Naime, kompozit je materijal koji je sklon tome da mu se menja boja, i da trpi uticaje različitih supstanci. Tako, na primer, fasete ne vole konzumiranje hrane i pića koji boje zube, kao što su razni sosevi, kafa, crno vino, pa čak ni cigarete. Sve to ostavlja traga na fasetama, bez obzira na to koliko se vodi računa o higijeni (a treba da se vodi isto kao i kod prirodnih zuba). To, nažalost važi za period nakon ugradnje (ako želite da fasete zadrže prvobitan izgled), a naročito su važna prva dva dana nakon postavljanja faseta.

I za fasete se traži najbolji zubar, Beograd i dalje najpoparniji

U glavni grad svi hrle, koja god da je intervencija u pitanju, pa i stomatološka. Razlozi su jasni – ima dosta renomiranih i dobrih ordinacija sa vrhunskim stručnjacima. S druge strane, kako ima dosta konkurencije, tako i cene na pojedinim mestima mogu biti dosta povoljnije, pa čak i ako se dolazi iz manjeg mesta i ako se uračunaju troškovi putova ja. Svaki pacijent, bilo šta da je u pitanju (pregled, popravka, protreza, fasete…), želi najbolje za sebe – pa je tako prirodno da to bude najbolji zubar, Beograd mesto na kome će se intervencija obaviti. Obično glavnu ulogu u izboru stomatologa i ordinacije igra preporuka, ali i prvi utisak s prvog pregleda. Zubar koji je posvećen pacijentu i pun potrebnih informacija s jedne strane, stručan i obavlja posao u savremenim ordinacijama jeste onaj koji će sigurno imati puno posla i biti zauzet dosta vremena unapred.

Kako izgleda postavljanje faseta

Ugradnja faseta za zube spada u neinvazivne metode blagih korekcija boje, veličine, oblika zuba, kao i razmaka među njima. Kompozitne fasete, kao što sam naziv upućuje, rade se od kompozita (materijal koji se koristi za plombe). Kada se prethodno zub izbrusi da bi faseta mogla da se zalepi, zubar koriguje, polira i doteruje zub da izgleda što je moguće bolje. Željena boja se postiže kao i kada su plombe u pitanju – laserom sa ultraljubičastim svetlom. Proces traje slično kao i porpavka zuba, prilično kratko, a rezultati su vidljivi odmah. Nema nikakvih ograničenja – jednostavno u ordinaciju se uđe sa starim a izađe sa novim osmehom, bez bola, anestezija i slično. I zbog toga su fasete toliko popularne, pored cene – nije potrebna nikakva posebna organizacija vremena i odlaganje svakodnevnih obaveza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here