Naslovna Lifestyle Život Uštedu energije omogućiće će vam dobra stolarija

Uštedu energije omogućiće će vam dobra stolarija

465
0

Kvalitetna stolarija u stanu ili kući automatski obezbeđuje optimalne troškove grejanja u toku zimskih meseci, čineći prostor toplijim i ušuškanijim. Jesen nam je na samom pragu, a ukoliko smatrate da vam prozori ne dihtuju kako treba sada je pravo vreme da staru stolariju zamenite novom.

I dalje je pvc stolarija najpopularnija s obzirom na odličan odnos cene i kvaliteta, pa se tako može videti na svim novoizgrađenim objektima, bilo da se radi o stambenom ili poslovnom prostoru.

Zbog čega je pvc stolarija odličan toplotni izolator?

Dobra termoizolazija doma podrazumeva da vam je u toku zimskih meseci toplo (bez obzira na šta se grejali) kao i vam računi nisu enormno visoki. Ukoliko to nije slučaj, velika je verovatnoća da imate lošu stolariju, prozore koji ne dihtuju kako treba i sl. Nova pvc stolarija je idealan toplotni izolator jer ne dozvoljava hladnom vazduhu da uđe kroz prozor ili terasna vrata.

Bilo da govorimo o spoljašnjim ili unutrašnjim profilima, treba naglasiti da se radi o stolariji otpornoj na sve vremenske uslove koja ne zahteva neko komplikovano održavanje. Takođe, za razliku  od drvene, pvc stolariju ne morate da farbate jer joj je boja postojana godinama.

Pvc prozori odlično dihtuju što znači da je reč o efikasnoj stolariji

Ukoliko su vam pvc prozori sledeća investicija, gledajte da odaberete poznatog proizvođača koji ima gro zadovoljnih korisnika. Danas na tržištu cenu pvc stolarije određuje vrsta profila, stakla, okova, kao i odabir odgovarajućeg prozorskog rama.

Novi prozori od ove veoma popularne plastike uštediće vam račune za grejanje u predstojećim zimskim mesecima. Naime, kada su prozori dobro postavljeni tako da onemogućavaju ulazak hladnog vazduha znači da savršeno dihtuju i da su odlični toplotni izolatori svakog doma.

Još jedna bitna stvar koja vam može biti od koristi za izolaciju prostora u kojem boravite kao i za bolji dihtung prozora jeste lepljenje izolacione trake čija je cena od 30 do 60 dinara po metru. Šteta je ne iskoristiti je jer je izuzetno korisna stvar i predstavlja dodatni način za osiguranje bolje toplotne izolacije.

Ne zanemarite kvalitetna pvc vrata

Generalno posmatrano, kada neko spomene novu stolariju, tada misli kako na zamenu starijh dotrajalih prozora, tako i na ugradnju novih pvc vrata bilo da se radi o ulaznim ili terasnim. Kada birate spoljna vrata, vodite računa da budu od materijala koji je otporan na sve vremenske uslove poput enormno visokih ili niskih temperature, udara vetra, kiše, snega i sl.

Najbolja pvc ulazna vrata za kuću zavise od težine profila

S obzirom da smo ceo tekst posvetili pvc stolariji, u nastavku teksta govorimo vam o odabiru kvalitetnih i izdržljivih profila za ulazna vrata kuće ili stana. Ako želite veću sigurnost, duži vek trajanja, gledajte da vam pvc ulazna vrata za kuću budu napravljena od težih profila (što znači da je veća količina plastike upotrebljena za proizvodnju) jer tako sigurno nećete napraviti grešku.

Takođe, veoma je bitno da broj komora bude u korelaciji sa širinom profila kako bi se obezbedio maksimalno dobar kvalitet stolarije. Profesionalni proizvođači prilikom ugradnje pvc stolarije stavljaju čelične ojačivače koji imaju funkciju oblaganja središne komore profila koji se često ne mogu videti golim okom jer su izuzetno male debljine (od 1,5 do 2 mm).

S obzirom da kuća zahteva grejanje velikog broja prostorija, veoma je važno da imate adekvatnu stolariju kako se ne biste svaki put u toku zimskih meseci iznenadili visokim računima za grejanje.

Kada kažemo pvc ulazna vrata za stan mislimo na ona sa dodatnim ojačanjem

Ako se malo osvrnete oko sebe, primetićete da se za stambene zgrade najčešće biraju pvc profili jer je reč o veoma ekonomičnoj a isto vreme sigurnoj i bezbednoj stolariji, naročito kada govorimo o potencijalnim obijanjima.

Kada menjate pvc ulazna vrata za stan uvek se fokusirajte na one modele sa dodatnim ojačanjem (okovima ili zaptivkama) jer je takva vrata veoma teško obiti ili razvaliti, za razliku od na primer klasičnih drvenih vrata. Takođe, vrata od pvc plastike nisu zapaljiva pa vam ova vrsta stolarije garantuje apsolutnu sigurnost u slučaju izbijanja požara u zgradi i sl.

Danas se u mnogim salonima mogu pronaći pvc profili različitih boja. Do skoro se ova vrsta stolarije izrađivala isključivo u beloj boji, a sada se može pronaći i u drugim tonovima poput sive, plave itd.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here