Naslovna Saveti Zdravlje Zašto je važno da zatezanje kapaka izvede najbolji očni lekar?

Zašto je važno da zatezanje kapaka izvede najbolji očni lekar?

329
0

Blefaroplastika je jedna od najtraženijih intervencija u oftalmološkim ordinacijama jer pored medicinske opravdanosti predstavlja i estetsku intervenciju za ulepšavanje područja oko očiju, a samim tim i čitavog lica.

Često se izvodi, rutinska je intervencija, ali zahteva preciznost i veštinu da bi se postigli dobri rezultati, a da se pri tome ne ugrozi normalna funkcija oka.

Dakle, procedura je delikatna i nosi brojne rizike pa je važno da se poseti stručan, kvalifikovan oftalmolog koji ima znanje i iskustvo u izvođenju ovakvih intervencija.

Kako se izvodi zatezanje kapaka? Kako postići najbolje rezultate?

Indikacije za operaciju kapaka

Na operaciju kapaka pristaju i muškarci i žene, a indikacije za intervenciju mogu biti i čisto kozmetičke, ali i medicinski razlozi:

  • Višak kože na kapcima,
  • Bore oko očiju,
  • Masni jastučići na kapcima,
  • „umoran pogled“,
  • Smanjenje vidnog polja oka

Neki od ovih uzroka su najčešći prvi kriterijum za izvođenje operativnog zatezanja kapaka. Svako od ovih stanja postepeno napreduje i vremenom počinje da ugrožava normalnu funkciju oka pa je važno na vreme sprečiti trajne promene.

Osim toga, spušteni kapci i višak kože oko očiju licu dodaje godine, a vama umoran izgled. Samo jedna intervencija je dovoljna da se potpuno transformiše lice i bez drugih estetskih korekcija postigne odličan rezultat.

Neko ima urođen problem sa palim kapcima, neko medicinsko stanje usled slabljenja mišića levatora, a nekome se godine prvo ispišu kao opuštena koža oko očiju što je izuzetno neprivlačno.

Samo jedna intervencija vas deli od rešenja velikog problema koji na kraju ostavlja trajne posledice na jednom ili oba oka, još vam samo treba odličan oftalmolog.

Očni lekar sa iskustvom i stručnim timom – preduslov za dobre rezultate

U slučaju da se nalazite u jednoj od grupa, bilo da imate samo neprivlačan izgled lica ili osećate i da vam koža na gornjim ili donjim kapcima smeta, oftalmološka klinika je prvi korak ka trajnom lečenju problema.

Vrlo je važno da sve dogovore oko operacije i oporavka radi očni lekar koji će i da izvodi intervenciju i pri tome ima iskustvo sa blefaroplastikom kao i dobre rezultate. Upravo zbog toga vam treba očni lekar koji je i okuloplastični i rekonstruktivni hirurg jer samo on može da izvrši zatezanje očnih kapaka.

Važan je prvi utisak, od informacija na sajtu pa do konsultativnog pregleda. Na svako pitanje se mora odgovoriti, a pacijentu se moraju predočiti rizici, mogući ishodi i koji je najbolji rezultat.

Na ovaj način se on priprema za oporavak, ali i rezultate koji na prvom mestu trebaju da olakšaju treptanje i sačuvaju vid, pa tek onda da donesu estetsko poboljšanje.

Iskusni očni lekar ne sme ugroziti normalnu funkciju oka ni zbog jedne pacijentove želje. Sam će proceniti koliko kože je bezbedno ukloniti i neće dozvoliti da se treptanje onemogući.

Zatezanje kapaka – šta cena obuhvata?

Kada je u pitanju zatezanje kapaka cena je različita i zavisi da li se operišu gornji ili donji kapci, kakva je sedacija i da li se operiše jedno ili oba oka.

Ipak, važno je da cena zatezanja kapaka obuhvati i pripremni period i kontrolu nakon intervencije pa da ne postoje nikakvi dodatni troškovi koje pacijent kasnije mora da plati.

Dobar saver i preporuka je da je za zatezanje kapaka cena poslednji faktor o kojem treba da odlučujete pri izboru očnog lekara, ali ako potvrdite njegovu stručnost, vrhunske rezultate i pri tome dobijete i povoljnu cenu, pronašli ste najbolju ordinaciju za dijagnostiku i lečenje svih očnih problema.

Koža oko očiju je tanka i prva se bora i isteže. Genetika često igra veliku ulogu, ali postoje i različita oboljenja koja mogu učiniti da kapci brzo gube snagu da pravilno podižu kožu pa je potrebno odstraniti njen višak.

Treću grupu činimo svi mi koji starenjem gubimo tonus mišića pa područje oko očiju prvo pokaže naše godine. Ipak, koji god uzrok bio blefaroplastika je odlično rešenje.

Intervencija je minimalno invazivna i služi da se ukloni višak sala i kože sa gornjih ili donjih kapaka. Rezultati su odmah vidljivi, a oporavak kratak i bez bola.

Dobro izvedena intervencija donosi trajno dobre rezultate, ali da biste to postigli važno je da vas operiše stručnjak i da se ispoštuju svi koraci, od razgovora pre operacije pa do poslednje kontrole i praćenja stanja. Samo tako se kapci vidljivo transformišu, a problem rešava na najbolji način.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here