Naslovna Lifestyle Život Zašto nam je potrebno profesionalno čišćenje nameštaja?

Zašto nam je potrebno profesionalno čišćenje nameštaja?

931
0

Zamena tapaciranog nameštaja novim može biti velika investicija za dom, dok je čišćenje postojećeg ulaganje koje smo spremni da prihvatimo. Čišćenje dugogodišnjih presvlaka i tapacira učiniće ne samo da vaš nameštaj izgleda bolje, već i da duže traje, tako da nećete morati da ulažete u njih pre nego što zaista dođe vreme za to ili vam jednostavno dosade.

Čišćenje nameštaja nije lak zadatak, naročito ako se to radi ručno, na starinski način, uz pomoć kućne hemije. Izgubićete puno vremena na istraživanje koja sredstva su najbolja za skidanje pojedinačnih fleka, uložićete puno fizičkog rada, pa čak ni to nije garancija da ćete u potpunosti biti zadovoljni postignutim rezultatima.

 

Bez dobrog, profesionalnog čišćenja, tapacirani nameštaj može početi da izgleda loše, staro i pohabano, da počne da smrdi i na kraju jedino što možete da uradite je da ga odvezete na đubrište.

Ako želite da uradite dubinsko pranje nameštaja sa najboljim efektima, najbolje bi bilo da angažujete profesionalnu kompaniju za čišćenje da obavi posao. Glavni razlozi zbog kojih treba da angažujete profesionalne usluge čišćenja nameštaja je taj što profesionalci imaju sve prave alate, imaju iskustvo i uradiće mnogo bolji posao nego što možete da zamislite. Kada završe posao, podsetićete se kako je vaša omiljena sofa izgledala u salonu nameštaja kada ste je kupili.

Najbolji alati za posao

Čišćenje nameštaja je veoma specijalizovan posao koji se najbolje obavlja sa pravim alatima. Najbolji od njih je usisivač za dubinsko pranje. Ovo je veoma poseban usisivač koji koristi paru za dubinsko čišćenje vlakana, a da se materijal previše ne navlaži. Tretman parom je nešto što ne možemo sami da izvedemo, jer uglavnom koristimo vodu za skidanje prljavštine.

Čišćenje parom podiže najtvrdokorniju prljavštinu i ostatke, a istovremeno ubija sve bakterije ili buđ koji bi mogli da žive u tkanini. Profesionalac sa iskustvom će znati kojom jačinom se koji materijal tretira (jer nisu svi isti), kako ne bi bilo neželjenih efekata.

Mašine za dubinsko pranje su deo profesionalnog alata za čišenje i nije nešto što želite da držite u kući. Najbolji način da koristite ovu mašinu za čišćenje je taj što ćete da unajmite profesionalca koji je obučen da je koristi i koji će odlično obaviti posao.

Takođe, ako vaš nameštaj ne može da podnese čišćenje parom, profesionalac će tačno znati koja sredstva za čišćenje tapacirunga se mogu koristiti da bi se vaše presvlake očistile na pravi način. Hemija za dubinsko pranje je možda i najbitnija karika u čišćenju jer omogućava da se skinu sve fleke, a da se pritom vlakna tkanine ne unište. Uz odgovarajuća sredstva za pranje, boja će biti očuvana, a prljavština skinuta.

Mnogi ne znaju pravi način kako da očiste svoje tapacirane nameštaje i na kraju ga unište dok pokušavaju da ga istrljaju od masnih mrlja. Ako angažujete profesionalca, oni će tačno znati šta je potrebno vašem tapacirungu i očistiće ga na pravi način.

Vaš nameštaj će trajati duže

Ako počnete da tretirate svoj nameštaj pravilno od trenutka kada ga kupite, on može trajati godinama. Najmanje jednom godišnje trebalo bi da pozovete agenciju da obavi čišćenje kako biste osigurali što duži vek vašem nameštaju.

Što duže ta prljavština, mrlje i ostaci ostanu na presvlakama, to je veća šteta i teže će se očistiti. Prljavština se spušta u vlakna, do tačke u kojoj će je biti nemoguće očistiti. Prljavština koja nameštaj upija može biti abrazivna, što će učiniti da presvlake izgledaju loše i pohabano.

Redovno čišćenje tapacirunga od strane profesionalaca će vašem nameštaju znatno produžiti vek trajanja. Dobro čišćenje presvlake će takođe učiniti da nameštaj izgleda kao nov. Na ovaj način nećete osećati potrebu da kupujete novi nameštaj, uštedećete, a da i ne pominjemo ekološki benefit zbog ovakvog pristupa. Umesto da dozvolite da se vaš nameštaj pokvari i završi na deponiji, ako ga održavate, možete ga koristiti mnogo duže – naše gomile smeća se na taj način smanjuju.

Pogodnost i ušteda vremena

Dolazak agencije za profesionalno čišćenje u vaš dom je mnogo jednostavnije nego da sami pokušate da očistite nameštaj. Oni imaju iskustva u čišćenju da će posao obaviti mnogo brže nego vi. Ono što bi vama moglo oduzeti ceo vikend, profesionalac sa usisivačem za dubinsko pranje bi mogao da uradi za samo nekoliko sati.

Sve što treba da uradite je da sačekate da se završe dubinsko čišćenje, a zatim pustite da se nameštaj osuši. Ako pokušate sami da očistite vaše garniture, to bi moglo da potraje veoma dugo, a nema garancije da ćete ih ispravno očistiti.

Isplativost – čišćenje vraća staru boju nameštaju

Nakon dubinskog čišćenja, vaša garnitura će izgledati kao nova.

Svaki put kada budete imali profesionalno čišćenje nameštaja, oduševićete se kako se vašoj omiljenoj garnituri vraća stara boja. Još dugo nećete da razmišljate o novoj kupovini. Zahvaljujući tretmanu sa usisivačem za dubinsko pranje, vaša omiljena fotelja će se obnoviti, prljavština sa rukohvata nestati, a vi ćete se brže-bolje smestiti sa prelistavanje novih tv sadržaja.

Oslobodite se alergena i bakterija

Prašina i razne nečistoće koje se zadržavaju u tkanini nameštaja mogu da iritiraju ljude, dok oni koji su skloni alergijskim reakcijama mogu da imaju i respiratorne probleme. Kada se bakterije zadrže u tkanini, nameštaj može početi da smrdi i tada ćete želeti što pre da ga zamenite. Držete se redovnog rasporeda održavanja, uključujući profesionalno dubinsko čišćenje, i postaraćete se da vaš nameštaj ostanu udoban, zdrav i da dugo miriše sveže.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here