Naslovna Lifestyle Život Dame, za plaćanje u trgovinama vam treba samo mobilni telefon – Google...

Dame, za plaćanje u trgovinama vam treba samo mobilni telefon – Google Payment usluga

401
0

Žene su najčešći kupci. Nekada iz obaveze, nekada zato što to vole, ali su ubedljivo najbrojnije na svakoj kasi. Upravo se to čekanje i komplikovano plaćanje može eliminisati tako što se instalira Google Pay usluga za bezkontaktno plaćanje mobilnim telefonom.

Kakva je to Google usluga? Po kom principu funkcioniše? Zašto je to najbolja opcija i prijatelj šopinga za svaku damu?

Sve odgovore saznajte u daljem nastavku teksta.

Šta je Google Payment bezkontaktno plaćanje?

Jedna od najvećih promena u modernom bankarskom sistemu jesu usluge koje objedinjuju internet i moderne načine komunikacije, a pre svega računar i telefon.

Mnoge novine su dostupne, a jedna od većih jeste i Google Payment usluga koja eliminiše gotovinsko i plaćanje karticama.

Banke koje konstanto unapređuju svoje poslovanje su već u mogućnosti da ponude svojim klijentima besplatno instaliranje Google Wallet aplikacije. Reč je o virtuelnom novčaniku koji će da sadrži virtuelne kopije vaših platnih kartica.

Da, dobro ste čule, ne nosite kartice, ne nosite gotovinu niti bilo kakve druge načine za plaćanje osim telefona, a od njega se niko danas ne razdvaja.

Kako se koristi aplikacija?

Kada se na telefon instalira aplikacija u nju se jednostavno dodaju sve kartice koje potom funkcionišu uz jednostavnu verifikaciju otiskom prsta ili skenerom za prepoznavanje lica.

I sam telefon postavlja obaveznu zaštitu pri otključavanju pa je zloupotreba praktično isključena, a neovlašćeno korišćenje onemogućeno. Dok bi lopov uspeo da probije sve nivoe zaštite vi bi svakako imali dovoljno vremena da blokirate kartice jednim pozivom u banku.

Na svakom terminalu koji koristi i mogućnost bezkontaktnog plaćanja dovoljno je da otključate mobilni telefon i aktivirate bilo koju aplikaciju, telefon prinesete čitaču i to je sve. Nije potrebno čak ni ulaziti u sam Google Wallet ako ste ranije odabrali karticu kojom želite da platite.

Zašto će vam ovakav način plaćanja odgovarati?

Desilo vam se sigurno više nego jedanput da ste imali problem da pronađete novac u novčaniku ili novčanik u torbi.

Još veći problem je i sa karticama, a nekako uvek prvo izvadimo onu koja nam ne odgovara… Ovoga svega više nema.

Telefon ćete lako pronaći, ne morate tašnu ni da nosite, i uvek ćete imati novca, odgovarajuću karticu, bez čekanja na kusur, bez potpisivanja računa ili ukucavanja kodova. 

Dame će znati da cene ovu uslugu jer koliko god bile organizovane i sposobne da rade više stvari istovremeno, to je zamorno i opterećujuće. Koliko vam se puta dogodilo da u kupovini shvatite da niste poneli novac ili ceo novčanik? Koliko ste puta zaboravili telefon?

Jasno je da ogromna većina nas telefon uvek nosi, a sada, zahvaljujući bankama, on postaje i novčanik uz pomoć Google Payment usluge. U budućnosti nas verovatno čekaju dodatna unapređenja ovde fantastične usluge.

Čak i kada je manja kupovina u pitanju, šoping koji dame obožavaju – kupovina garderobe ili obuće, ruke će vam biti slobodne, a uz virtuelni novčanik i kartice su višak.

Dakle, drage dame, iskoristite pomoć vaše banke i unapredite sistem plaćanja. Olakšajte sebi svaku kupovinu i neka ona uvek bude uživanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here