Naslovna Lifestyle Život Drvo i kvarc – dobitna kombinacija za sve kuhinje!

Drvo i kvarc – dobitna kombinacija za sve kuhinje!

1239
0

Dostupne u širokom spektru kolorita i tekstura, kuhinje od drveta predstavljaju praktično najbolji izbor za dom. Kada na sve to dodamo lepotu i gracioznost kvarca, veoma lako dolazimo do dobitne kombinacije za sve kuhinje! Zato ćemo u nastavku teksta predočiti najvažnije prednosti ovog tandema.

Drvo i kvarc su prirodni materijali koji se u poslednje vreme sve češće kombinuju u kuhinjama i tu nema nikakvog iznenađenja. Čiste i moderne linije oba materijala ovaj miks čine izuzetno atraktivnim i poželjnim, pa su zbog toga najčešće birani dizajn za uređenje kuhinja.

Da li je puno i prirodno drvo zaista toliko dobro

Današnje tržište apsolutno ispunjava potražnju, kako za modernim, tako i za tradicionalnim akcentima kuhinje. Naime, sve veći broj distributera nudi široku paletu kuhinjskih završnica od različitog materijala, koji se praktično uklapaju uz svaki ukus ili prostor. Još jedna od prednosti takvih proizvođača su svakako i primamljive cene, koje najčešće odgovaraju svim džepovima.

Bilo da težite tradicionalnom ili savremenom izgledu kuhinjske i trpezarijske prostorije, možete biti sigurni da će drvena obrada biti pravo rešenje, pa čak i u slučajevima da se radi o  seoskom imanju koje retko posećujete.

Drvo i kvarc zaista jesu dobitna kombinacija ako ih dobro uklopite

Kao i kod svake druge kombinacije materijala, veoma je važno obratiti pažnju na sve stilske parametre. Dakle, u želji da finalan dizajn bude savršen, potrudite se da obratite pažnju čak i na najsitnije detalje. Razmišljajte o svim mogućim scenarijima kombinovanja ova dva materijala. Uzmite u obzir teksture i dezene i nikako ne zaboravite na uklopivost sa ostalim materijalima ili nameštajem u domu.

Bitne stavke na koje bi trebalo obratiti pažnju

Kada govorimo o obrađivanju drveta koje će biti namenjeno za kuhinju, proizvođači, ali i kupci, najpre moraju razmotriti nekoliko bitnih stvari. Pre svega, važno je predodrediti koja će obrada biti idealna za zamišljenu teksturu buduće kuhinje. U praksi, to znači da dizajneri unapred planiraju izgled prostorije, te da (najčešće uspešno) biraju najbolju vrstu drveta. Sa druge strane, kupac mora biti spreman na svaku vrstu pitanja pa dobro upoznajte prostor koji je predviđen za kuhinju.

Takođe, tonovi i dezeni su još jedna od bitnih stavki prilikom biranja kuhinjskog drveta. Boje neretko znaju dominirati prostorom u velikoj meri i često su najzaslužniji za vedru i prijatnu atmosferu unutar prostorije. Što se tiče kombinacije kvarca i drveta, najpreporučljivi koloriti sežu u tamne i upečatljive dezene. Takav odabir je idealan, prvenstveno zbog estetike crnih tonova, a kasnije i zbog jednostavnog održavanja i čišćenja.

Furnir, drvo i kvarc – dobitna kombinacija za sve kuhinje

Furnir spada u grupu najzadivljujućih, ali i najčvršćih materijala u prirodi. Upravo zbog toga se, u želji da se postigne bezvremenski dizajn, tanki listovi furnira veoma često koriste kao finalni sloj punog drveta.

Kuhinje koje su kompletno napravljene od modernog furnira nose raskoš koju je zaista izuzetno teško pobediti. Mogućnosti koje pruža ovaj materijal su praktično neograničene, tako da ćete sa užitkom moći da birate najpoželjnije teksture. Dakle, ukoliko to želite, možete kombinovati kontrastne materijale, poput svetlog ili tamnog divljeg hrasta. Takođe, dizajn će biti veoma atraktivan i ukoliko se odlučite i za jedinstvenu boju drveta u svetlijim tonovima, koje biste uklopili uz tamne dezene vaše kvarcne radne ploče. Izbor je praktično beskonačan.

Evo zašto treba odabrati i drvo i kvarc

Ukoliko nekim čudom sumnjate u kvalitet kuhinja od pravog drveta, obratite pažnju na naredne činjenice:

  • Za izdradu modernih kuhinja se koriste najfinije sirovine koje sa sobom donose puno zdravstvenih benefita.
  • Veliki deo drveta prolazi kroz pažljivi proizvodni proces.
  • Sofisticirano izrađeni drveni elementi maksimalno su stabilni i izdržljivi.
  • Visok kvalitet i odlična obrada distributera osiguravaju dugotrajnost.
  • Tople i čiste linije punog drveta čine da prostorija izgleda i te kako otvoreno.
  • U tandemu sa kvarcom, prirodno drvo poprima novi sjaj. Ovi materijali zaista jesu dobitna kombinacija za sve kuhinje.

Drvo i kvarc, vaša dobitna kombinacija za uređenje

Dizajn kuhinje koja kombinuje materijale poput drveta i kvarca je definitivno zanimljiva i isplativa opcija koju morate probati. Prirodni dodir punog drveta i estetski efekat kvarcnih ploča tako obezbeđuju stvaranje zavidno modernog i udobnog prostora, kako za pripremu, tako i za kombinaciju jela. Zato, ukoliko se i dalje pitate koji će to materijali krasiti vašu kuhinju, dobro razmotrite navedene opcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here