Naslovna Lifestyle Estetski zahvati – koje su prednosti i mane

Estetski zahvati – koje su prednosti i mane

1896
0

Popularnost estetske hirurgije, ali i neinvazivnih estetskih zahvata ne samo da ne jenjava, već iz dana u dan postaje sve veća. Procenjuje se da će u narednim godinama profiti ove industrije okrenute postizanju modernih ideala lepote rasti. Sve je više onih, i u našoj zemlji, koji se odlučuju da svoje sitnije ili krupnije fizičke nedostatke koriguju u jednoj od mnogobrojnih klinika.

Na putu ka mladalačkom ili savršenom izgledu, tržište ima da nam ponudi bezbroj različitih procedura i centara i donošenje odluke o tome da se podvrgnemo nekom tretmanu postaje sve teže. Lako je pogrešiti u izboru načina da se podmladimo, ili zakucati na vrata klinika koje nemaju previše iskustva u procedurama kakve su nam potrebne.

Zbog toga je pre nego što se uopšte uputimo bilo kojoj klinici, važno razmotriti sve prednosti i mane estetskih zahvata, kako bi se napravili najpametniji mogući izbori.

Osnovne prednosti estetskih zahvata

Predstavljamo vam neke od osnovnih prednosti koje pristalice estetskih zahvata ističu kao razlog za primenu ovakve procedure.

Višestruki rezultati

Industrija estetskih zahvata sa porastom popularnosti, nudi sve prirodnije i sve bolje metode ispravljanja nedostataka. Dok su ranije dame ukoliko žele da se podmlade automatski razmatrale botoks koji podrazumeva ubrizgavanje toksina pod kožu, danas mogu da se odluče za nebrojeno mnogo procedura koje koriste prirodne sastojke koji ne štete našem zdravlju ni na koji način, a koji pritom imaju višestruko dejstvo i odražavaju se na ceo set nepravilnosti.

Jedan od takvih tretmana je mezoterapija, koji može da utiče na ceo niz nedostataka – ona tonira kožu, čini kosu sjajnijom i lepšom, smanjuje vidljivost bora, a može uticati čak i na strije i celulit – samo ubrizgavanjem u ciljano područje. Kokteli ovog tretmana sadrže vitamine, minerale i slične supstance koje se i prirodno mogu naći u našoj koži.

Slična je situacija i sa tretmanom podmlađivanja PRP plazmom, koji osim podmlađivanja, smanjuje proširene pore, ožiljke od bubuljica i utiče na pigmentaciju lica, a sve to koristeći elemente naše krvi zaslužne za regeneraciju tkiva.

Neinvazivne procedure

Još jedna od ključnih prednosti estetskih zahvata u 21. veku je to što svoj željeni izgled više ne moramo postići isključivo “odlaskom pod nož”. Osim plastične hirurgije, industrija lepote je danas iznedrila i neinvazivne procedure, kojima se na jednostavan način i bez drastičnih izmena izgleda i dugog vremenskog perioda oporavka možemo podmladiti.

Jedan od omiljenih sastojaka današnjih dama je moćni hijaluron. On se u svrhe podmlađivanja ubrizgava u formi filera, mikroiglicama. Glavna prednost hijalurona u odnosu na druge metode je u tome što je ovaj sastojak i u prirodi prisutan u našoj koži, samo se tokom starenja njegovo prisustvo smanjuje, te ga na ovaj način ubrizgavamo iznova.

Mane odlaska na estetske zahvate

U nastavku vam predočavamo neke od najčešćih mana estetskih zahvata koje mogu da odgovore osobe da im se podvrgnu.

Manjak samopouzdanja

Kozmetičke procedure su takve da im pristupamo onda kada nismo u potpunosti zadovoljni sopstvenim izgledom. Ipak, ukoliko naše nezadovoljstvo nije racionalno promišljeno, one jednako kao što nekoga mogu da učine zadovoljnijim sobom, mogu i da prodube nedostatak samopouzdanja kod nekih pojedinaca.

Učestalo podvrgavanje kozmetičkim zahvatima čini da više analiziramo svaku poru na svom licu i da budemo zabrinuti i nesigurni zbog svake promene. Ovaj problem dodatno se produbljuje onda kada nismo unapred promislili kakve rezultate želimo od određene procedure i finalno budemo nezadovoljni nakon što se zahvat obavi.

Troškovi

Finansijski element estetskih zahvata mnogima može predstavljati manu ove industrije lepote. U poređenju sa kozmetičkim sredstvima, estetski zahvati mogu biti višestruko skuplji, i svaka procedura predstavlja udar po lični budžet. Zbog toga je važno zahvate unapred planirati i štedeti za njih.

Tek kada precizno na umu imamo sve prednosti i mane estetskih zahvata, i kada jasno definišemo svoja očekivanja, možemo podvrgavanje njima posmatrati kao zrelu odluku zbog koje se kasnije zasigurno nećemo kajati.

Zbog toga, ne treba da dozvolimo da nas lične nesigurnosti ubrzaju i nateraju na nepromišljene korake, i treba dobro da se informišemo o svim mogućim procedurama i alternativama, te izaberemo najpouzdanije stručnjake uz pomoć kojih ćemo postići željeni izgled bez narušavanja sopstvenog samopouzdanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here