Naslovna Saveti IT Kako deaktivirati FB nalog i kako OBRISATI profil na Fejsbuku

Kako deaktivirati FB nalog i kako OBRISATI profil na Fejsbuku

892
0

Kako obrisati profil na Fejsbuku? Ukoliko ste uvek vernog čika Gugla upitali za savet  i on vas je doveo do ove stranice budite sigurni da ste na pravom mestu i da ćete ako to stvarno želite pomoću ovog upustva zaista trajno obrisati vaš Fejsbuk nalog ili ga privremeno deaktivirati.

Zašto obrisati Fejsbuk profil?

Društvene mrežu su se poslednjih nekoliko godina gotovo neprimetno uvukle u naše živote i to u tolikoj meri da smo priznali to ili ne postali zavisni od zavirivanja u tuđe „savršene“ živote.

 

Mnogi od nas vremenom postave pitanja poput ovih: Da li je baš potrebno biti u toku sa svim aktivnostima svojih prijatelja? Da li oni baš sve moraju znati o našim. Svakako morate priznati da društvene mreže imaju svoje mane i kada jednom to budete shvatili morate znati koje posledice sa sobom povlači odluka o deaktivaciji ili brisanju Fejsbuk profila.

Šta će se desiti kad trajno obrišete Fejsbuk nalog?

Za početak nam je važno da vas upozorimo na posledice koje sa sobom nosi trajno brisanje naloga na Fejsbuku:

  1. Nećete moći da aktivirate svoj nalog ako se budete predomislili.
  2. Obrisaćete zauvek i svoj profil, fotografije, sve objave, sve video zapise kao i sve ostalo što ste dodali. Biće vam zauvek onemogućeno preuzimanje svih stavki koje ste ikada dodali na ovoj društvenoj mreži.
  3. Trajnim brisanjem naloga biće vam onemogućena i aplikacija Facebook Messenger.
  4. Ako koristite aplikacije na koje ste se ranije logovali (prijavljivali) svojim Fejsbuk nalogom, kao što su Spotify ili Pinterest i ovo će vam takođe biti onemogućeno.
  5. Sve poruke i druge informacije, koje ste poslali ili delili sa prijateljima, biće vidljive posle brisanja vašeg naloga iz prostog razloga zato što se kopije poruka koje ste poslali skladište i u prijemnim sandučićima vaših prijatelja. U slučaju da ste poslali neku poruku ili neku drugu informaciju svom Fejsbuk prijatelju znajte da brisanje profila neće rešiti vaš problem.

Deaktiviranje naloga kao odmor od FB-a?

Ukoliko želite  da napravite pauzu i da samo privremeno deaktivirate svoj Fejsbuk nalog evo šta će se desiti:

  1. Fejsbuk korisnici uključujući i vaše prijatelje, neće moći da vide vaš Fejsbuk profil.
  2. Sve vaše fotografije, kao i objave i video zapisi neće biti trajno ozbrisani.
  3. Administratori grupa u kojima ste članovi verovatno će i dalje moći da vide vaše objave ali i komentare na objavama u grupi.
  4. Moći ćete koristite aplikaciju Facebook Messenger. Vaša profilna fotografija biće vidljiva u razgovorima i drugi facebook korisnici će i dalje moći da vas traže po imenu i da vam šalju poruke.
  5. Moći ćete se pojavljivati prijateljima na Fejsbuku na mestima na kojima možete da razmenjujete poruke.
  6. I dalje će te moći da koristite prijavljivanje pomoću svog Fejsbuk naloga za sve druge aplikacije, kao što su Spotify, Pinterest ili Games.
  7. Možete prekinete svoju Facebook apstinanciju u bilo kom trenutku.

Kako privremeno deaktivirati FB nalog?

Vaš nalog možete privremeno deaktivirati na sledeći način.

  1. Kliknite na strelicu  u gornjem desnom uglu bilo koje Fejsbuk stranice.
  2. Kliknite na Podešavanja pa na Vaše informacije sa Fejsbuka u levoj koloni.
  3. Kliknite na Deaktiviranje i brisanje.
  4. Izaberite Deaktiviranje naloga pa na Nastavi na deaktiviranje naloga, a zatim pratite uputstva za potvrdu.

Kako ponovo aktivirati nalog?

Ako vam se vremenom, nakon deaktivacije naloga, vrati želja da se ponovo vratite Fejsbuku, možete to učiniti u bilo kom trenutku  i to vrlo jednostavno. Dovoljno je samo ponovo se prijaviti na Fejsbuk ili upotrebiti nalog za prijavu na nekoj drugoj aplikaciji i vaš Fejsbuk nalog će ponovo biti aktivan.

NAPOMENA: Procedura ponovne aktivacije Fejsbuk naloga podrazumeva da morate imati pristup mejl adresi ili broju mobilnog koje koristite za prijavu kako biste do kraja dovršili ponovnu aktivaciju naloga.

Kako trajno izbrisati FB nalog?

Ako ste već odlučni u nameri da izbrišete svoj FB nalog, možda ćete ipak želeti da preuzmete kopiju podataka (kao što su fotografije i objave). Kada jednom vaš nalog bude trajno obrisan, nećete biti u mogućnosti nikada više da preuzmete baš ništa od informacija i podataka koje ste verovatno godinama dodavali.

Vaš nalog može biti trajno obrisan na sledeći način:

  1. Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu bilo koje Fejsbuk stranice.
  2. Kliknite na Podešavanja pa na Vaše informacije sa Fejsbuka u levoj koloni.
  3. Kliknite na Deaktiviranje i brisanje.
  4. Izaberite Izbriši nalog pa kliknite na Nastavi na brisanje naloga.
  5. Unesite lozinku, kliknite na Nastavi, a zatim na Izbriši nalog.

Može li se otkazati brisanje naloga?

Ako je prošlo manje od 30 dana od kada ste pokrenuli brisanje, možete da otkažete brisanje naloga. Posle 30 dana, vaš nalog i sve informacije trajno se brišu i ne možete da ih preuzmete.

Može potrajati do 90 dana od početka procesa brisanja da biste izbrisali sve stvari koje ste objavljivali. Dok brišemo te informacije, druge osobe koje koriste Fejsbuk ne mogu da im pristupe.

Kako biste otkazali brisanje naloga prijavite se na vaš Fejsbuk nalog u roku od 30 dana od dana brisanja naloga zatim kliknite na Otkaži brisanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here