Naslovna Lifestyle Porodica Kreativni pokloni za mamu – lista predloga

Kreativni pokloni za mamu – lista predloga

58
0

Ne treba vam poseban razlog da obradujete vašu majku. Sama činjenica da na svakodnevnom nivou obavi toliko kućnih poslova može biti dovoljan povod. Stoga, ukoliko želite da priredite iznenađenje i potrebni su vam kreativni pokloni za mamu, pročitajte narednu listu dosetljivih predloga. 

Priredite joj slobodan dan

Bilo da su na poslu ili borave kod kuće, mamama je gotovo svaki dan – radni dan. Mame su uglavnom te koje peru, čiste, spremaju obroke i rade sve ostale kućne poslove kojima se neretko ne pridaje značajna pažnja, i to bez slobodnih dana, čak i za vreme praznika. Upravo zbog toga bi bilo izuzetno lepo ukoliko biste takve obaveze preuzeli na sebe makar tokom jednog dana u svakoj nedelji. Osim toga što će biti pozitivno iznenađena, svaka majka će biti neizmerno zahvalna i srećna nakon ovakvog postupka deteta.

Kupite neki komad nakita

Verovatno ne postoji elegantiji poklon za iznenađenje od lepog komada nakita. Srebrne minđuše u kombinaciji sa jedinstvenom narukvicom ili ogrlicom  će sasvim izvesno odgovarati ukusu većine žena, ali sa kupovinom ne treba žuriti. Pre svega bi se ipak trebalo potruditi da na neprimetan način ispitate juvelirske preference vaše majke. Mami takođe možete prirediti još jedno iznenađenje, i to u vidu graviranja originalnih poruka ili određenih detalja koje voli.

Majica sa unikatnim printom

Još jedan od nesvakidašnjih iznenađenja za mamu može biti i poklanjanje majice sa kreativno osmišljenim printom. Na majici možete odštampati natpise poput najboljoj mami ili najlepša mama na svetu, ali i omiljene citate ili filmske replike. U tom slučaju, potrudite se da pronađete print koji je najbolje opisuje.

Set posuđa

Ukoliko je kulinarstvo jedan od najdražih hobija vaše majke ili pak znate da uživa u pripremanju obroka, kupovina novog kompleta posuđa će biti više nego odlično iznenađenje. Posuđe možete kupiti u setovima (recimo 5+1) ili eventualno odvojeno ukoliko naiđete na primamljivu ponudu. Budite pažljivi i strpljivi pri izboru, te se potrudite da dodelite ovaj poklon na kreativan način.

Smart kuhinjski uređaji

Vašu mamu takođe možete iznenaditi i kupovinom modernih pametnih uređaja za čišćenje ili kuvanje, poput robot usisivača, friteza na vruć vazduh ili aparata za kafu. Ovakvim potezom ćete svakako smanjiti broj svakodnevnih aktivnosti vaše majke, čime će se ujedno stvoriti prostor za neke nove aktivnosti.

Sezonske karte za kulturne događaje

Kupovina sezonskih karata za pozorište, galeriju ili bioskop uvek može biti kvalitetno iznenađenje, a naročito za mame koje vole umetnost. S tim u vezi, ukoliko znate da se interesovanja vaše majke vezuju za umetnost, iznenađenje vrlo lako možete prirediti na ovaj način. Naravno, odlazak na predstavu ili film s vremena na vreme može biti i vaša zajednička aktivnost. 

Napravite filmsko veče

Ukoliko posedujete projektor i bioskopsko platno, bioskop vrlo lako možete preseliti i u kućni ambijent. Međutim, za maraton omiljenih domaćih ili stranih filmova će vam svakako biti dovoljan i laptop ili pak smart televizor. Prigušite svetlo, spustite roletne i pokušajte da pripremite sve pre povratka majke sa posla. Postarajte se da ne manjka slatkiša, grickalica ili bilo kojih drugih đakonija koje vaša mati obožava. 

Kupovina parfema

Pod pretpostavkom da poznajete ukuse vaše majke, još jedno od mogućih iznenađenja može biti i kupovina (omiljenog) parfema. Nekolicina ovakvom poklonu često pridodaje i preparate za negu kose ili kože, ali i parfem sam po sebi može biti dovoljan. Poklone možete upakovati u ukrasnom papiru ili jedinstvenim kutijama.

Knjige za umetničke duše

Za sve ljubitelje pisane reči, knjiga je verovatno najbolji poklon. Potrudite se da nabavite izdanje knjige koje vaša majka toliko dugo priželjkuje. Možete je upoznati i sa nekim novim pravcem u književnosti i pokloniti joj nešto što do sada nije pročitala. Isto tako, ukoliko vaša mama neretko pročita i nekoliko digitalnih knjiga, možete je iznenaditi i kupovinom Kindle tableta (specijalizovanog za čitanje) ili naočarima koje blokiraju plavo svetlo.

Još nekoliko predloga

Evo kojim biste poklonima još mogli da iznenadite vašu majku:

  • Garderoba, ešarpa i obuća.
  • Stolica za ljuljanje ili lazy bag.
  • Torba, novčanik i tašna.
  • Maska na preklop, maskica ili staklo za telefon.
  • Satovi ili smart narukvice.
  • Personalizovana šolja.
  • Aparat za masažu.
  • Frizerski ili kozmetički tretman.
  • Duže putovanje ili spa vikend.

Ukoliko želite da iznenadite vašu majku, znajte da nije potrebno zidati kule i gradove. Pravo iznenađenje se nekada može sakriti i u naizgled beznačajnim delima ili sitnicama. Vašoj mami svakoga dana možete opeglati garderobu, ostaviti po jednu ružu, čokoladicu ili bilo koji drugi sitan znak pažnje. Volite se i delite trenutke zajedno. Majka je ipak samo jedna!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here