Naslovna Lifestyle Prednosti klasične tuš kabine u odnosu na zidanu kabinu

Prednosti klasične tuš kabine u odnosu na zidanu kabinu

613
0
tuš-kabine
Unsplash.com

Prilikom renoviranja kupatila, uvek na umu treba da imate i njegovo održavanje, iz tog razloga je daleko pametnije da kupatilo opremite sanitarijom klasičnih dimenzija, zato što se njoj lakše prilazi, onda se i lakše briše i čisti, no da u kupatilu zidate tuš kabinu i da posle nekog vremena vodite borbu sa upornom prljavštinom u fugama. 

To što se zbog dimenzija tuš kabina 90×90 naziva klasičnom, ne mora da znači da je i njen dizajn klasičan, svakako da uvek ima prostora za iskorak ka modernom, drugačijem i originalnom, niju uslovno da je za to potrebna veliki površina, već se i na maloj površini mogu postići dometi vrhunskog stila, ukoliko se vodi račun o detaljima.

Tuš kabina 90×90 sinonim za kvalitetan prostor za tuširanje

Na tržištu sanitarije su pažljivo godinama osluškivali želje kupaca i prateći ih došli do toga da je tuš kabina 90×90 zbog klasičnih dimenzija i svojih prednosti, upravo proizvod za kojim traga većina kupaca, ali i da mnogi traže takve modele koji će iskoraknuti od klasičnog, pa su prateći želje, počeli da ih prave od vrhunski kvalitetnih delova koje su ugradjivali u njih i tako došli do rešenja i za vrlo izbirljivu klijentelu koja u svom kupatilu želi kvalitetan prostor za tuširanje.

U ovom slučaju kvalitet podrazumeva visoko-kvalitetne aluminijumske lajsne, kaljeno staklo, superiorne klizače, elegantne ručice. Vrata imaju magnete, iz tog razloga se savršeno zatvaraju da voda ne može da procuri iz kabine. Točkići su vrhunskog kvaliteta, lageri su od prohroma, tako su zaštićeni od rdjanja, habanja i propadanja.  Ne nazivaju ih bez razloga tuš kabinama premium klase, u njima se igurno postiže mogućnost vrhunskog uživanja prilikom tuširanja. 

Osećaj komfora u tuš kabini

Osećaj komfora se uglavnom vezuje za prostoriju u domu poput spavaće ili dnevne sobe, medjutim, od skoro se komfor sve više ističe kao prednost kupatila, verovatno iz razloga što jedino u kupatilu možemo potpuno da se osamimo. To je sve više tražano i cenjeno, nekoliko minuta kvalitetnog vremena za opuštanje u ambijentu tuš kabine od stakla, koja pruža osećaj širine zato što staklo oslobadja njenu površinu i daje mogućnost prostoru i nama u njemu da ne osećamo granice.

Upravo iz tog razloga je tuš kabina  90×90 idealna, uklapa se i u prostor malog kupatila, a zastakljeni delovi učiniće ga mnogo većim no što realno jeste.  Taj osećaj da nismo ograničeni učiniće da se zaboravimo ispod tuša, sve dok nas ne opomene hladna voda iz bojlera. Ukoliko odluka padne na zidanoj tuš kabini, onda biramo opciju ograničenih zidova i skučenog prostora, uz koju sigurno izostaje komfor. 

Povoljan odnos cene i kvaliteta

Jedan od presudnih uslova za odluku izmedju gotovih i zidanih tuš kabina je cena koštanja.  Ukoliko odluka ne padne na nekoj velikoj, već se izbor svede na tuš kabinu 90×90, sigurno će kao efekat iznenadjenja uslediti činjenica da je mnogo povoljnije kupiti je u salonu, no zidati je. U salonima ih možete naći od različitih proizvodjača, pa su svakako najpovoljnije kineske, ali su one i nalošijeg kvaliteta.

Medjutim, za razliku od nekoliko hiljada sigurno možete da nadjete i model koji po karakteristikama opravdava status jedne od boljih tuš kabina na tržištu.  U toj klasi najboljeg odnosa cene i kvaliteta su tuš kabine radjene u kombinaciji kaljenog stakla, aluminijuma i akrila. Reč je o materijalima visokog kvaliteta koji su otporni na lom i rdju što je veoma važno zato što su  izloženi visokom uticaju vlage.

Sigurno za taj novac nećete moći da ozidate tuš kabinu, verovatno ćete većim delom platiti majstora, čije su usluge mnogo poskupele u poslednjih godinu dana, mada, veoma je teško uopšte i doći do njih, pa je računica vrlo jasna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here