Naslovna Društvo Biznis Reklamne kese kao jedna od jednostavnih ideja za bolje brendiranje

Reklamne kese kao jedna od jednostavnih ideja za bolje brendiranje

469
0
reklamne-kese-šarene
Pixabay.com

Svako od nas je jedinstven, ima svoj identitet koji ga razlikuje od drugih. Zamislite samo kako bi bilo da smo svi na svetu istog izgleda, ne bismo se jednostavno prepoznavali.

Ništa manje nije drugačije ni na tržištu, svaki proizvod ima svoj kvalitet, to je njegov identitet, zadovoljava neke naše potrebe i iz tog razloga nas zanima baš on, iako ima mnogo njemu sličnih, mi u moru skoro istih tražimo baš to pakovanje koje prepoznajemo po brendu. Zato je važno brendiranje, kako bi se u moru sličnih proizvoda, naši proizvodi razlikovali od drugih.

Ideja da se na tržištu prodaju robne marke, odnosno brendovi, a ne roba, nije ideja današnjice, nastala je još pre četrdeset godina. Medjutim, da biste danas opstali na tržištu, potrebno je da Vaš tim ili neko za vas kreira dobar brend i da se taj brend održava reklamom i marketinškim idejama.

Davanje snage brenda odredjenim proizvodima je brendiranje, a ono je do ništa drugo no psihološka igra sa kupcima koji se vezuju za poznato, iz tog razloga je još začetnik brendiranja Walter Landor rekao: „Proizvodi se proizvode u proizvodnji, a brendovi se stvaraju u mislima kupaca“. Reklamne kese su jedan od najčešćih predmeta gde se vrši brendiranje.

Reklama kao saveznik dobrog brendiranja

Mnoge kompanije ne štede ni trud, ni sredstva da privuku pažnju potrošača, cilj im nije da to bude samo za jednu kupovinu, već da potrošači budu trajno lojalni njihovom proizvodu. Jednom kada pridobiju kupca, kompanije ga ne ostavljaju na miru, prate ga u stopu, čak i kada je na poslu, pa i na odmoru, čini nam se po nekad i na javi i u snu.

To se postiže reklamom i razvijanjem marketinških alata koji treba da usade brend u svest potrošača i dovedu do toga da potrošači budu stalni konzumenti reklamiranog  proizvoda, da u svest potrošača usade da im je baš taj proizvod neophodan. Reklama navodi potrošače da se odluče za proizvod koji im je već poznat i na taj način podstaknu neku vrstu sigurnosti kod potrošača, da koriste nešto što je već isprobano, na drugoj strani potražnja za takvim proizvodom dovodi do toga da proizvodnja raste, a  proizvodjači imaju prednost nad konkurentima. 

Savremeni tokovi reklamiranja

Reklama je otišla daleko od one tradicionalne reklame na koju su navikle generacije naših baka i deka i roditelja. Danas je reklama sastavni deo života, sveprisustna u svim segmentima, a pristup joj je, naravno, olakšan zato što danas život ne može da se zamisli bez društvenih mreža i raznih kanala informisanja gde je reklamiranje postalo neodvojivo od informisanja.

Tako je došlo do modernizacije reklamiranja, pa su časopisi, flajeri, bilbordi zamenjeni za svetleće reklame, časopise i flajere koji se čitaju na internetu, samo reklamne kese, tradicionalni reklamni materijal koji opstaje decenijama, nema adekvatnu modernizovano zamenu, ne vidimo ni način da se u bilo kom trenutku osmisli modernizovana verzija reklamne kese, tako da ona ostaje da traje kao najrasprostranjeniji reklamni materijal.

Moderni trendovi u dizajnu reklamne kese

Ako mislite da su reklamne kese beznačajne, obratite samo pažnju na prolaznike, primetićete da skoro svaki drugi nosi neku kesu, da je mnogima bitno, verovatno i Vama, da ponesete kesu koja nije samo obična kesa, već ćete pre izabrati onu koja na neki način dopunjuje Vaš stil ili se uklapa uz odevnu kombinaciju, žene posebno uklapaju reklamne kese uz torbe koje nose.

Neki tragaju za neobičnim nesvakidašnjim, čak kada je i o reklamnim kesama reč, žele da uz sebe imaju predmet koji će privući pažnju prolaznika. Neke su dizajnirane tako da izazivaju osmeh, a  onda se to osećanje povezuje sa brendom koji je na reklamnoj kesi. Zato je reklamna kesa jedan od vrlo važnih marketinških alata, brendiranje bilo kog proizvoda, gotovo da je nezamislivo bez njegove prateće reklamne kese.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here