Naslovna Lifestyle Život Fantastične ideje za kreiranje uličnog stila

Fantastične ideje za kreiranje uličnog stila

1582
0

Moda se dugo smatrala nečim što pripada zatvorenim krugovima i što se krije u skupim buticima, na modnim pistama luksuznih brendova i nedostupno je običnom potrošaču. Međutim, ekspanzijom brendova brze mode, kreiranje ličnog stila postalo je dostupnije svima, a društvene mreže preko influensera učinile su neophodnim da se dizajneri neposrednije obraćaju širim narodnim masama i kroz njih šire svoje brendove.

Poslednje decenije donele su na velika vrata i svest o potrebi da modna scena postane održivija, pa se veliki broj ljudi okreće lokalnoj proizvodnji i domaćim proizvođačima. Sve ovo ukupno čini da moda bude jedna od najdinamičnijih industrija dvadeset prvog veka i od gotovo svakoga se očekuje da izgradi jedinstveni ulični stil, jer to nikada nije bilo lakše. Evo nekoliko ideja za nepogrešivi ulični stil.

Manje je više

Sa širokom ponudom svi upadamo u iskušenje da neprestano kupujemo i prečesto se nalazimo u situaciji da i pored punog ormara ne znamo šta da obučemo. To se dešava zbog čestih nepromišljenih kupovina i neosmišljavanja stila, te neplaniranja garderobera.

Garderober koji vodi dobrom stilu je onaj koji sadrži minimalističke, a vanvremenske komade, koji mogu da se kombinuju sa svim i da se nose u različitim prilikama. To pravilo je primenjivo i za dobar ulični stil, koji se ne odnosi samo na urbano odevanje i sportske komade.

Bela košulja, crna rolka, pantalone ili farmerke dobrog kroja i kvalitetan kaput osnove su kreiranja i nadograđivanja savršenih odevnih kombinacija. Kada krenete da kupujete pametno i promišljeno, nikada nećete imati problema da sastavite odličnu odevnu kombinaciju. Naučićete da belu košulju možete da nosite u nebrojeno mnogo varijanti i da njom postignete različite estetske efekte.

Odeća govori za vas

U modi je već decenijama popularan termin “statement” odevnog komada. To bi u prevodu na naš jezik označavalo komad kojim izražavamo neki stav, koji iskače iz naše odevne kombinacije i privlači najveću pažnju. Na taj način se najpreciznije predstavljamo kroz svoj stil.

Ulični stil u svetskim prestonicama mode prepun je upravo “statement” momenata, a oni se najbolje izražavaju kroz zanimljive printove na majicama. Zbog toga je ovo trend koji svako treba da prigrli za nepogrešiv unikatni izgled. Digitalna štampa na majicama otvara mogućnosti izražavanja, posebno jer smo u mogućnosti da sami osmislimo svoju majicu i odaberemo taj savršeni print kojim želimo da poručimo nešto. Kada nosimo ovakve majice važno je ukombinovati ih sa svedenijim komadima, kako bi sva pažnja bila upravo na dezenu majice.

Udobnost na prvom mestu

Ono što volimo kod uličnog stila je i o da u njemu nema pravila, pa smo u mogućnosti da istražimo načine da izgledamo lepo a da nam ipak bude udobno.

Kombinacija omiljene elegantne haljine sa patikama za trčanje najbolji je primer slobode i udobnosti ovog stila. Elegantna košulja upasana u izbledeli džins dubokog kroja još jedan je primer kombinacije lepog i udobnog. Mogućnosti su nebrojene, samo se treba opustiti i probuditi stilistu u sebi.

Nova šansa za stare stvari

Dobar ulični stil podrazumeva i to da se od nas očekuju uvek nove kombinacije, ako želimo da se svidimo drugima. Zato oni sa manjkom kreativnosti da na puno načina iskoriste jedan odevni komad često osećaju potrebu da stalno kupuju novu odeću, što je neproduktivno. Sa rastućom svesti o važnosti smanjenja potrošnje zbog zagađenja od modne industrije, ali i loših radnih uslova u brojnim fabrikama velikih brendova brze mode, sve veći broj ljubitelja mode okreće se kupovini polovne odeće.

Na taj način se životni vek odeće produžava, štedi se novac, a garderober možemo obogatiti nekim neočekivanim a prelepim komadima. Osim kupovine polovne odeće, uvek je dobra ideja ponekad zalutati u ormare naših baka i mama i pronaći neke davno zaboravljene komade koji će oživeti naš izgled.

Osoba od stila je osoba koja zna da dobro iskoristi sve što već ima u garderoberu i osoba koja kupuje pametno, sa jasnom idejom šta želi da postigne i poruči svojom odevnom kombinacijom. Tajna uličnog stila je upravo u poruci koju naš autfit nosi.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here