Naslovna Društvo Biznis Kako organizovati poslovnu večeru?

Kako organizovati poslovnu večeru?

655
0

Organizovanje korporativne proslave, seminara, team buillding-a ili poslovne večere može vam stvoriti dodatan stres, što je sasvim razumljivo! Ukoliko želite da sve prođe po planu, da održite kontrolu i da vašim gostima bude prijatno i ugodno, a pre svega da se kući vrate punog stomaka ispratite savete iz narednih redova. 

Danas pričamo o tome kako organizovati poslovnu večeru!

Razmislite o mestu održavanja večere

Možda je naslov suviše zvaničan, ali ne treba se zanositi samim enterijerom restorana ili uređenjem vaše trepezarije. Kako je reč o poslovnoj večeri treba prilagoditi atmosferu tako da bude prigodna za ozbiljne poslovne razgovore, predlaganje novih poslovnih ideja i postavljanje ciljeva. 

Ukoliko izaberete restoran u kom je muzika preglasna, ma koliko bio renomiran poslovni saradnici vas mogu shvatiti neozbiljno. Kućna atmosfera je takođe prihvatljiva, ali prema bontonu ne treba staviti fokus na sitne detalje, kao što je previše ukrasa na trepezarijskom stolu. Predlažemo vam da sto bude jednostavno organizovan, akcenat treba da bude na urednosti i praktičnosti! 

Konsultujte se sa poslovnim saradnicima o meniju

Nije sramota pitati poslovne saradnike u hodu, tokom pauze za ručak koju hranu vole i raspitati se o ljudima koji su pozvani na poslovnu večeru, ali trenutno nisu u vašoj okolini. Ovakav razgovor će sprečiti neprijatne situacije, recimo da je nekoliko saradnika opredeljeno u smeru veganstva, a da vi to niste znali. 

Pritom ćete pitajući suptilno za omiljenu hranu staviti do znanja poslovnim saradnicima da su vam važni i da ste odgovorna, predusetljiva osoba što vam u poslovnom smislu svakako ide u prilog. 

Pozovite supružnike vaših poslovnih saradnika

Prilikom formalnog poziva na večeru koji ćete poslati mejlom nemojte zaboraviti važnu stavku kojom iskazujete poštovanje porodici, ali i samom poslovnom saradniku. U mejlu naglasite da vam je zadovoljstvo da ih ugostite u paru. 

Na taj način potvrđujete svoj kredibilitet i poslovnu večeru podižete na viši nivo, tako da ona bude besprekorna i po svim standardima bilo da je organizovana kod kuće ili u restoranu. 

Ponudite domaće proizvode

Ukoliko vaša porodica pravi domaće proizvode bilo da su to alkoholni napici, med ili džemovi ponudite ih svojim poslovnim saradnicima. Pripremate li u restoranu večeru, možete napraviti male poklončiće i u malim teglicama ili flašicama darovati domaće proizvode iz svoje porodice što će poslovnim saradnicima dati do znanja da poštujete tradiciju.

Za kraj ne zaboravite da se opustite i uživate u celokupnom događaju, upamtite da nikada ne može biti savršeno, ali da će osmeh i prijatni, smireni poslovni razgovori ostaviti dobar utisak na vaše saradnike, tako da požele da iznova budete domaćin!  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here