Naslovna Lifestyle Automobilizam Najbolji automobili za početnike

Najbolji automobili za početnike

5106
0

Kupovina prvog automobila je jedan je od najvažnijih trenutaka kada je reč o prelasku u svet odraslih. Kada položite vozački test – želećete da što ranije nabavite i svoj prvi automobil. Ipak, kupovina automobila je često skupa satisfakcija, kao i njegova svakodnevna vožnja. Zato treba pronaći što bolju i povoljniju opciju kada je reč o kupovini prvog automobila.

Prvi automobil je onaj u kome ćete provesti svoje prve vozačke dane. Iako imate dozvolu, i dalje niste dovoljno vešti, pa će vam ovaj auto najviše služiti za uvežbavanje vožnje automobila. Zato, prvi auto ne treba da bude skup! Ipak, važno je da bude dovoljno siguran i funkcionalan kako biste bili potpuno bezbedni. U nastavku teksta daćemo nekoliko predloga najboljih automobila za početnike i olakšati vam izbor!

Fiat Punto – odličan gradski auto za početnike

Fiat Punto je savršen auto za početnike! Dovoljno je povoljan, pogotovo polovni, a odnos cene i kvaliteta mu definitivno idu pod ruku! Fiat Punto je vrlo popularan izbor u većim gradovima – kompaktan je, a sa svojih 5 vrata uspeva da bude i vrlo praktičan.

Polovni Fiat Punto sasvim je dobar izbor za početnike – mnogo je povoljniji od novog. Ipak, savetujemo da pažljivo birate i pokušate da pronađete onaj sa što manjem brojem pređenih km, a i u što boljem stanju, kako ne biste morali da se brinete za svoju sigurnost, a ni da odvajate sredstva za popravke.

Ford Focus – jedan od najprodavanijih automobila na svetu

Ford Focus je takođe kompaktni automobil, a proizvodi se od 1998. godine, pa sve do danas. Dug vek njegovog opstanka na tržištu nije slučajan. Ne samo da je dug, već je početkom 2000.-ih odneo i titulu najprodavanijeg automobila na svetu. Ford Focus je automobil niže srednje klase, ali mnogi koji su s njim imali iskustva tvrde da kvalitetom nadmašuje ovu klasu.

Svakako, upravo su automobili ove klase oni koje preporučujemo vozačima početnicima. Prodaja delova za automobil Ford Focus, odnosno kupovina delova u slučaju potrebe, mnogo je jednostavnija i povoljnija nego što je to slučaj sa automobilima koji pripadaju višim klasama, pa je ovaj automobil na dugoročno isplativiji. Ovo se odnosi i na ostale automobile koje preporučujemo.

Reno Megan – prvi, a porodični auto

Za one koji kupuju prvi automobil, ali potreban im je nešto veći, porodični – preporučujemo Reno Megan. Iako ima epitet porodičnog, on je prilično mali u odnosu na ostala veća kola, pa se može pohvaliti i kompaktnošću i efikasnošću.

Reno Megan proizvodi se od 1995. godine do danas. Uz izmene u generacijama, naravno. Svakom generacijom, Megan je bivao sve bolji, moderniji i funkcionalniji. Ovaj automobil dolazi u više varijanti: od onog sa dvoje vrata, pa do najefikasnijeg sa 5 vrata. Na vama je samo da odaberete onaj koji vam najviše odgovara!

Nabrojali smo samo neke od izbora koje možete napraviti kada je reč o prvom automobilu. Ako su dobro održavani i što noviji, sa što manje pređenom kilometražom – polovni automobili defitivno su oni za koje treba da se opredelite. Ipak, ako imate dovoljno sredstava – naravno da je najbolji osećaj prvi ući u svež i nov automobil. Koji god da odaberete, vama je prvi, pa nek’ je sa srećom!

Citroen C3 – za ljubitelje elegancije

Citroen C3 odličan je izbor za vozače početnike koji žele da njihova prva kola budu lepa i elegantna, ali i povoljna i kvalitetnaŽene često biraju francuska kola – upravo zbog njihovog dizajna, kao i estete generalno. Sitroen je pravi reprezent pariske (francuske)  automobilske industrije.

Polovni Citroen C3 može se pronaći po vrlo povoljnoj ceni, ali opet savetujemo da birate što bolje održavan i što mlađi primerak kako biste obavili najbolju kupovinu. Uz 4/5 vrata, 5 sedišta i lep dizajn, Citroen C3 odlično je rešenje kada je reč o početničkom, gradskom, a što boljem automobilu.

Manuelni menjač i klima ono su čime raspolaže. Iako ulazimo u eru automatskog menjača, uvereni smo da ste ipak vožnju polagali na manuelnom, a i najbolje ćete se učiti upravo na njemu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here