Naslovna Lifestyle Automobilizam Najbolji automobili za žene u proteklih 10 godina

Najbolji automobili za žene u proteklih 10 godina

14951
0

Kažu da žene biraju automobile koji odgovara njihovom karakteru, pa ne čudi što su automobili koje vozi nežniji pol neretko jarkih boja, sa dosta dodatnih detalja. Prodavci navode da će se žena retko odlučiti za automobil čija spoljašnjost i unutrašnjost ne odgovaraju njenom ukusu. Sam automobil mora da bude lepih i pravilnih linija, a boja sedišta mora biti uklopljena sa bojom karoserije.

Zaključci brojnih istraživanja navode da mnoge stvari koje biramo govore o našem karakteru, te tako mnogi ljudi donose sud o drugima na osnovu kola koja voze. Nije neobična činjenica da i žene, kao i muškarci, veoma pridaju značaj odabiru automobila, iako možda iz različitih razloga. I ženama i muškarcima je veoma bitno pravilno ponašanje u saobraćaju i vozača i pešaka, jer postoje brojni primeri nepravilnog ponašanja dece u saobraćaju, ali i odraslih pešaka.

Ono po čemu se žene vozači razlikuju od muških vozača nije samo u tome što one nemaju takozvani “gen za vožnju”, već žene na automobile gledaju kao na korisno pomagalo kojim se mogu prevesti od tačke A do tačke B, dok je auto za muškarca ipak nešto mnogo značajnije od pukog prevoznog sredstva.

Žene najviše vole da voze same ili sa prijateljicom, dok najveću tenziju osećaju upravo u prisustvu partnera, te teško prevazilaze strah i suočavaju se sa istim ukoliko voze sa partnerom. Nesumnjivo je da ženski vozači nisu preterano opterećene svojim “ljubimcem” i da izbor automobila najviše temelje na čistoj estetici. U daljem tekstu ćete imati prilike da pročitate koji su to najbolji modeli automobila namenjeni ženama u proteklih deset godina.

Citroen, C2 – veoma praktičan i lep automobil

Na listi automobila koje žene rado biraju svakako se nalazi Citroen C2. Kako dame ističu, ovaj model automobila je veoma praktičan za gradsku vožnju, jer je idealnih dimenzija, pa je i dovoljno komotan i veoma pogodan za parkiranje. Citroen generalno nije veliki potrošač, a i mali servis za Citroen C2 je povoljan, te je ujedno i cena jedan od razloga zašto se žene veoma rado odlučuju za ovaj model automobila.

Ono što nežniji pol privlači kada je u pitanju Citroen C2 je veoma lep spoljašnji dizajn i veoma prijatna unutrašnjost. Istraživanja pokazuju da se za ovaj model uglavnom opredeljuju umetnice, ekscentrične žene koje se izdvajaju iz gomile, te ne čudi što se na ulicama može videti veliki broj Citroena C2 u svim bojama.

Renault, Clio – idealan mali gradski automobil

Jedan od najboljih ženski automobila je Renault i to model Clio. Naime, za ovaj automobil se sve čeće opredeljuju žene kako zbog povoljne cene i održavanja, tako i zbog unutrašnjost i spoljašnjosti. Ono što pripadnice lepšeg pola ostavlja bez daha nesumnjivo je sofisticiran izgled koij Renault Clio ima, kao i veoma usklađen i prijatan unutrašnji dizajn.

Istraživanja navode da ovaj model automobila najviše voze mlade žene vozači, te im veoma dugo ostaju verne jer je neretko Renault Clio izbor prvog automobila velikog broja žena. Takođe, ovom modelu su naklonjene sve žene bez obzira na ljubavni i poslovni status.

Fiat, Punto – automobil koji odgovara velikom broju ženskih zahteva

Fiat Punto je jedan od idealnih automobila za koji se odlučuju žene već mnogo godina unazad. Naime, ono što ovaj automobil izdvaja u moru automobila je veoma laka upravljivost i vožnja, kao i lakoća parkiranja. Takođe, Fiat Punto karakterišu manje dimenzije i veoma dobro usklađena unutrašnjost i spoljašnjost. Punto je sve češći izbor nežnijeg pola i to ne samo zbog idealnog dizajna već i zbog štedljivosti i povoljne cene.

Zaključci do kojih su došli psiholozi radeći istraživanja govore da Fiat Punto voze žene sitnije građe, osetljive žene i žene koje odlikuje visok nivo ženstvenosti. Ne treba da čudi podatak da je Fiat Punto jedan od najprodavanijih automobila u proteklih pet godina koji su kupile upravo žene.

Mini, Cooper – ženska ikona u automobilizmu

Šezdesetih godina, poznati Mini Cooper bio je ikona automobila kada je u pitanju ženska vožnja. Iako je ovaj model poznatiji kao Mini, on se zvanično nikada nije tako zvao. Najčešće je poznat kao klasični, Austin ili Rover Mini. Ono što privlači žene da voze ovaj auto svakako je elegantan izgled i sigurna i laka vožnja po gradu.

Kako je malih dimenzija, veoma ja jednostavan kada je parkiranje u pitanju. Njegova popularnost je dovela do razvijanja drugačijih automobila na njegovoj osnovi. Ono što je veoma interesantno je da žene koje voze ovaj model neretko ukrašavaju farove trepavicama, pa ne čudi što se na ulicama može videti veliki broj Mini Cooper-a kojima se duge trepavice viore na vetru.

Volkswagen, Buba – automobil po meri žene

Stručnjaci tvrde da Volkswagen vole sve žene bez obzira na godine starosti. Kako VW Buba apsolutno liči na auto koji bi žena dizajnirala, uopšte nije neobično što su žene najviše privržene ovom modelu Volkswagen automobila. Preslatka Buba je upakovana baš po meri pripadnica lepšeg pola.

Ono za šta se žene sve češće opredeluju kada je VW Buba u pitanju, pored zatvorenog modela, svakako je kabriolet. Nema žene koja nije poželela da joj vetar mrsi kosu prilikom vožnje uz omiljenu pesmu na radiju.

Smart – malo čudo od automobila

Idealan automobil za grad i gradsku vožnju nesumnjivo je Smart. Vrlo praktičan autić sa kojim možete naći mesto za parkiranje gde god poželite. Ono što je mana ovog automobila je komfor jer ga odlikuje dvosedišni karakter. Smart nikako nije porodični auto. Kako je veoma povoljan, čest je izbor mladih devojaka, naročito onih urbanijih koje često voze gradske vožnje.

Istraživanja pokazuju zanimljive činjenice koje govore da su upravo žene te koje češće kupuju automobile od muškaraca. Neki tvrde da zapravo pripadnice nežnijeg pola diktiraju trendove u autoindustriji, pa nije neobično što se na sajmovima automobila, ali i ulicama sve više mogu videti automobili jarkih boja, kao što su pink, žuta, ljubičasta…

Žene se možda ne razumeju u automobile kao muškarci, pa uglavnom prilikom nekog kvara zovu muža, brata ili prijatelja, ali je zasigurno da imaju bolje oko kada je sam dizajn u pitanju. Ono za šta automobili služe ženama u većini slučajeva je kao prevozno sredstvo koje im olakšava kretanje u saobraćaju, te im je zapravo pored estetike i bezbedna i sigurna vožnja na prvom mestu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here