Naslovna Društvo Selo i grad Gde iznajmiti stan na dan u Novom Sadu?

Gde iznajmiti stan na dan u Novom Sadu?

376
0

U Srbiji postoji sve veća ponuda iznajmljivanja stana na dan za turiste, posebno u velikim turističkim centrima kao što su Beograd, Novi Sad i Niš i Zlatibor. Neki preferiraju udobnost i usluge koje nude hoteli, i spremni su da za to izdvoje malo više novca, dok drugi žele više privatnosti i korišćenje kuhinje, pa iznajmljuju stanove. Sve, na kraju krajeva, zavisi od ličnih preferencija i potreba turista, ali je važno da postoji dovoljno široka ponuda i za jedne i za druge.

Iznajmljivanje stanova na dnevnom nivou omogućava zaradu do 3000 evra za one koji se bave tim poslom, pa ni ne treba da čudi što je ponuda stanova koji se iznajmlju sve veća i veća iz dana u dan. Novi Sad, kao jedan od najposećnijih gradova u Srbiji ima veliku i raznoliku ponudu ovakvih stanova, sa cenama koje variraju od 20 do 100 evra dnevno, u zavisnosti od kvaliteta, lokacije, broja gostiju i dana boravka. Prosečna cena iznajmljivanja kada se traži stan na dan Novi Sad iznosi oko 40 evra, mada postoje i jeftinije i skuplje opcije.

Cene za iznajmljivanje stana na dan variraju u zavisnosti od lokacije, tako da najveću cenu imaju oni stanovi koji se nalaze na lokacijama koje su popularne među turistima. Jedna njih je Petrovaradinska tvrđava, koja se nalazi na brežuljku iznad Dunava i pruža panoramski pogled na grad. Tu je i Zmaj Jovina ulica koja predstavlja jednu od najlepših pešačkih zona u Evropi, ali i okolna Fruška Gora koja u sebi krije neverovatne predele i kulturne spomenike. Mi vam u ovom tekstu zato donosimo lokacije na kojima je najbolje da iznajmite stan na dan ukoliko turistički dolazite u Novi Sad.

Jevrejska ulica

Jevrejska ulica se nalazi u centru grada i predstavlja jedinstvenu mešavinu starih zgrada i moderne arhitekture. Naročito su zanimljivi brojni pasaži koji u sebi kriju stanove, ali i neke od najboljih ugostiteljskih objekata u gradu. Ukoliko želite da vam sve znamenitosti Novog Sada budu na svega nikoliko minuta hoda, pronađite stan u ovoj ulici.

Jedan od glavnih simbola ulice je sinagoga, jedan od lepše očuvanih jevrejskih hramova u Evropi. Otvorena je za javnost i nudi posetiocima unikatne uvide u jevrejsku istoriju i kulturu. U ulici se nalazi i veliki broj prodavnica i kafića što ni ne treba da čudi jer ova ulica vekovima važi za trgovački centar Novog Sada.

Liman

Naselje Liman u Novom Sadu ima nekoliko prednosti za one koji žele da iznajme stan na dan. Građeno je tokom druge polovine dvadesetog veka i predstavlja jedno od najuređenijih naselja na teritoriji čitave bivše Jugoslavije. Veliki broj zgrada znači i veliku ponudu stanova za izdavanje. Iako vam na prvi pogled može delovati da ste daleko od grada, ovuda prolazi veliki broj autobuskih linija, a do centra vam je potrebno oko pola sata hoda.

Takođe, tu se nalaze brojni parkovi i zelene površine, što ga čini idealnim mestom za one koji vole prirodu. Tu je i Limanski park, nadaleko poznato kupalište Štrand na Dunavu, ali i Kineska četvrt u kojoj se održavaju brojni kulturni događaji. U blizini Limana je i Ribrasko ostvro, na kome se nalaze brojne čarde sa odličnim ribljim specijalitetima i nekim od najboljih noćnih klubova u gradu.

Podbara

Podbara jedno od centralnih gradskih naselja i nalazi se na svega nekoliko minuta hoda od samog centra grada. Čim prođete Riblju pijacu, ulazite na Podbaru koji krasi brojne stambene zgrade. Najveći deo njih je izgrađen u proteklih 20 godina i ukoliko želite da vreme u Novom Sadu provedete u nekom moderno opremljenom smeštaju u centru grada, onda je Podbara prava lokacija za vas. Takođe, tu se nalaze brojni restorani, barovi i zabavni sadržaji, što ga čini idealnim mestom za one koji žele da uživaju u zabavi i budu na svega nekoliko minuta od svih zbivanja. Ukoliko nađete stan na ovoj lokaciji, zaboravite na automobil, jer vam jednostavno neće trebati.

Petrovaradin

Ukoliko ste ljubitelji istorije, Petrovaradin je pravi deo grada za vas. Tvrđava sa Podgrađem čini jedinstvenu kulturno-istorijsku celinu koja tokom čitave godine privlači veliki broj turista. Tvrđava je sagrađena u 17. veku i koristila se za zaštitu grada. Sačuvala je mnogo svedočanstava o istoriji i kulturi Novog Sada a danas je poznata i kao mesto na kome se održava Egzit, jedan od najpoznatijih muzičkih festivala u Evropi.

U ovom delu grada se nalazi i Muzej Novog Sada ali i Akademija umetnosti. U blizini ovih istorijskih atrakcija možete pronaći i odlične stanove za iznajmljivanje na dnevnom nivou koji će vam pomoći da na najbolji način iskusite istoriju Novog Sada. Podrgađe je tokom proteklih nekoliko godina uređeno i sada ponovo pleni svojom lepotom i predstavlja idealnu lokaciju za boravak turista koji se odliuče da posete Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here