Naslovna Lifestyle Sport Nekoliko saveta za početnike u klađenju

Nekoliko saveta za početnike u klađenju

496
0

Ako već dugo pasionirano pratite različite sportove, sigurno ste u jednom trenutku pomislili kako biste mogli i da se kladite na neki od njih. Možda vas to nikada nije previše interesovalo, ali je uvek postojala određena doza znatiželje da bi se vaše znanje i na ovaj način moglo unovčiti. Mnogi u vašoj okolini se verovatno redovno ili povremeno klade, a potpuno ste ubeđeni da barem od polovine njih više znate o fudbalu ili košarci. No, nije sve tako jednostavno kao što na prvi pogled izgleda, te je potrebno da znate nekoliko osnovnih stvari pre nego što se upustite u sastavljanje tiketa.

Znanje nije garancija uspeha

Pre nego što krenete, izuzetno je važno da znate da vas to što godinama pratite određeni sport, prvenstvo ili neki klub ne kvalifikuje automatski za dobrog kladioničara. Nekada ni sve informacije ovoga sveta ne mogu pomoći u prognozi rezultata, te je bitno da se to dobro razume. Naravno, praćenje sportskih dešavanja vam svakako neće odmoći, i dobro je imati određene predznanje, ali se na samom početku ne bi trebalo previše oslanjati na to. To vas može odvesti na stranputice koje će se ređati jedna za drugom, a vi ćete biti ubeđeni da apsolutno nigde ne grešite, i da je samo pitanje vremena kada će stvari doći na svoje mesto, i vi ostvariti željeni dobitak. Ako to predugo potraje, ulazite u bespotreban problem, a to niko ne želi.

Ono što možda ne bi bio loš savet za jednog početnika je da se krene sa malim kvotama ma o kom sportu ili ligi da se radi. Poenta je da se ostvare neki dobici ma koliko oni mali bili jer je i samopouzdanje bitan faktor kada se govori o tehnikama klađenja. Sa pozitivnim saldom na svom računu u samom startu i vama će biti lakše da se kasnije upuštate u riskantnije prognoze, a bićete sigurni da ipak nešto možete i da dobijete jer ste već bili u toj situaciji.

Konsultacije sa prijateljiima

Druga stvar koja vam ne može odmoći prilikom sportskog klađenja je da se konsultujete sa nekim od prijatelja za kojeg znate da se već duže vreme kladi. Nije zgoreg razgovarati i sa nekoliko njih jer će vam svako od njih pomoći na određeni način kako ne biste upali u početničke zamke, i brzo odustali od svega. Klađenje može biti i dobra zabava, ali i dodatni izvor određenih prihoda ako budete znali kako da igrate, i čega da se čuvate. Zbog toga vam saveti iskusnih kladioničara mogu dobro doći, a na vama je da procenite šta od toga što vas budu savetovali vredi i usvojiti.

Neophodno je znati da nijedan uspeh ne dolazi preko noći, i da se i za ovo čovek mora potruditi, i biti strpljiv. Veliki dobici se povremeno dešavaju kao što i sami znate, ali oni su više izuzetak nego pravilo, i na to se ne možete osloniti ma koliko mislili da ćete baš u sledećem kolu uspeti da pogodite neko veliko iznenađenje. Možda vam se to i desi, ali to ne bi trebalo da bude vaša smernica kada je u pitanju klađenje.

Na koje sportove i lige se kladiti

Na rezultat vašeg klađenja sigurno će uticati i to na koji od sportova izaberete da se kladite, ali i koje prvenstvo će biti vaš favorit za opklade. Postoje različita mišljenja kada je u pitanju klađenje na jedan ili više sportova. Neki su stava da nije potrebno da se čovek fokusira na određeno takmičenje jer će tako vremenom videti u kojem sportu ili prvenstvu ima najviše uspeha, a tome će doprineti i stalno praćenje svega što se dešava oko tih liga. To ćete biti u prilici da radite ako pratite nekoliko liga, ali sa nekoliko sportova je to praktično nemoguće bez obzira na količinu informacija, statistika i vesti kojima ćete svakodnevno biti zatrpani. Zato neki smatraju da je ipak potrebno fokus svog interesovanja staviti na jednu ili dve lige, i na taj način povećati sebi šansu za uspeh na kladionici. No, vi ćete svakako vremenom videti koja od ovih opcija će vam više odgovarati.

A kako vreme bude prolazilo uvidećete i da li vam više leže singl tiketi ili oni sa više parova. Mnogi su se specijalizovali za jedan ili eventualno dva meča, i tog pravila se striktno drže bez obzira na sve. Drugi vole da imaju više parova na tiketu, pa da sa raznim kombinacijama ipak dođu do dobitka. Danas mnoge kladionice nude razne bonuse ako se kladite na više parova, pa i to može biti jedan od odlučujućih faktora pri odlučivanju, a dok se budete dvoumili, uvek možete odigrati neku od slot igara koje sve kladionice nude. U svakom slučaju, možda ne bi bilo loše krenuti sa nekoliko parova, a onda ćete vremenom videti šta vam više odgovara, i gde ste sigurniji da možete da ostvarite dobitak.

Odabir kladionice

Važan faktor prilikom klađenja je i odabir dobre kladionice u kojoj ćete se kladiti. I sami ste svesni da danas postoji veliki broj kladionica koji nudi slične uslove, a da su se mnoge od njih fokusirale na online klađenje. Na vama je da se raspitate o svakoj od njih, pa da se na osnovu nekoliko vama bitnih faktora odlučite za neku. Naravno, možete pratiti ponude više kladionica, pa onda u zavisnosti od toga koja vam u određenom trenutku više odgovara, u njoj i da se kladite. No, bitno je znati da svaka od njih morati imati licencu za bavljenje tim poslom u našoj državi, i da poštuje sve zakonske propise koji su predviđeni za ovu oblast. Isto tako je bitno i da ima određene sertifikate kada je online bezbednost u pitanju kako biste znali da će vaše klađenje uvek biti bezbedno, a novac siguran. Ne manje važan faktor je i kako izgleda sajt određene online kladionice ako se odlučite za ovu vrstu klađenja jer vam već prvi pogled ka njemu može stvoriti utisak o ozbiljnosti ili neozbiljnosti tog mesta. Bitan faktor na koji mnogi ne obraćaju pažnju je i korisnička podrška koju svaka online kladionica nudi. Važno je da postoji barem chat preko kojeg ćete u svakom momentu moći da stupite sa nekim u kontakt kada vam recimo ne prođe neki par na klađenju uživo, ali i poslovni broj telefona preko kojeg ćete moći da razgovarate sa korisničkom podrškom u slučaju da vam chat ne bude od pomoći.

Na kraju, bitno je da znate da veliku ulogu u klađenju igra i sreća, i da je potrebno da je ukalkulišete kada budete krenuli u vašu kladioničarsku avanturu.

Srećno!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here