Naslovna Lifestyle Sport Ritmička gimnastika – zašto je najbolji sport na koji možete da upišete...

Ritmička gimnastika – zašto je najbolji sport na koji možete da upišete svoju ćerku?

327
0
Ritmička gimnastika

Ne postoji ni jedan sport koji je toliko fokusiran na razvoj devojčica u najranijem uzrastu. Ritmička gimnastika je poebno namenjen pripadnicama lepšeg pola, koje one mogu trenirati čitavog života a da im nikada ne dosadi. Sa ritmičkom gimnastikom bi trebalo početi što ranije, naročito ako postoji ambicija za ozbijnijim treningom i takmičenjima.

Ritmička gimnastika ima svoje posebne benefite, koji su očarali na hiljade devojčica širom sveta. Svaka devojčica mašta o tome da bude balerina, gimnastičarka, plesačica ili klizačica a ritmička gimnastika je savršen način da sve te prefinjene veštine obuhvatimo u jedan sport.

Ako vagate između drugih sportova i ritmičke gimnastike, možda će vam ova lista pomoći da odlučite u njenu korist.

Spoj umetnosti i sporta

Retki su sportovi koji imaju bilo kakav kontakt sa umetnošču, a trenirajući ritmičku gimnastiku vaša devojčica trenira i vežba, a ujedno ima mogućnost da izrazi i svoju umetničku stranu. Ritmička gimnastika u nekoj kasnijoj fazi podrazumeva i pokrete i ples uz muziku u kombinaciji sa rekvizitima, sjajno razvija motoriku.

Ritmička gimnastika nikada vam ne dosadi, jer se uvek mogu praviti različite kombinacije pokreta, menjanje muzike i kobminovanje rekvizita. Sve to čini ovaj sport pravim izborom, posebno kada su u pitanju interesovanja koja mogu pratiti čitav život vašeg deteta.

Na ovaj način razvija se i gracioznost koja je sinonim za ritmičku gimnastiku. Gracioznost je nešto što postaje deo detetovog bića i prati je tokom života, baš kao i izgrađen sportski duh.

Razvoj fine motorike

Gotovo ni jedan sport ne razvija dovoljno finu motoriku kao rirtmička gimnastika. Zahvaljujući finim pokretima sa rekvizitima, kao što su loptice i obruči, vaše dete kasnije može razviti i druge veštine gde je fina motorika važna, kao što je pravljenje nakita ili neki delikatnij poslovi koji zahtevaju rukovanje sa osetljivom opremom.

Ova veština vašoj devojčici donosi mnogo više mogućnosti i u daljem usavršavanju i traženju posla.

Fleksibilnost i elastičnost

Postoji ta izuetna dodatna veština koja se razvija treniranjem ritmičke gimnastike. Gimnastika za decu je koncipirana tako da razvija važne komponente dečijeg razvoja, kao što su izdržljivost, gipkost, elastičnost, što je jako važno za pravilan razvoj dece, posebno devojčica. Razvijanje gracioznosti nije svojstvena dečacima zato je ovo sport koji je namenjem isključivo devojčicama.

Tipično ženski sport ritmička gimnastika je najbolji izbor za razvoj jedne devojčice. Ritmička gimnastika je više od sporta i jedinstevni način da pored zdravog fizičkog razvoja razviju i druge važne osobine.

Visoka fokusiranost na estetiku pokreta i kompletnog izgleda, svakoj mladoj dami daće jednu novu dozu prefinjenosti čak i ako prestane da se u jednom trenutku bavi ritmičkom gimnastikom. Način hoda i pokreta je nešto što se usadi u karakter jedne devojčice i to će je sigurno pratiti tokom celog života.

Važno je da kod svoje devojčice razvijete eleganciju i pravilno držanje, jer to ne samo da utiće na lepši izgled, već i na zdravlje. Znamo koliko je važno pravilno držanje jer ono regulše i rad svih organa. Ukoliko vaše držanje nije pravilno, možete imati problema sa metabolizmom i drugim procesima u telu. Zato je ritmička gimnastika osnova za dobro zdravlje i zdrav odnos prema svom telu, ali i bolje zdravlje u kasnijim godinama.

Samopouzdanje i fokus za ceo život

Samopuzdanje koje vaša devojčica može izgraditi tokom treniranja ritmičke gimanstike će je pratiti celog života i prenositi se na sva druga područja, što je izuzetno važno. Treniranje, ovog plemenitog sporta, ne samo da će vaše dete izgraditi disciplinu, fokus, zdravo telo i duh za ceo život, eleganciju i gipkost posebno važnu za ženski pol, već i samopouzdanje koje je glavni preduslov za uspeh i zadovoljstvo tokom života.

Samopouzdane osobe su sigurne u svoje vrednosti i sposobnosti, ali i svesne svojih nedostataka na kojima rade tokom života, zato ćete svoju ćerku naučiti već u prvim godinama da izgradi zdravo samopuzdanje, jer je ono često presudno za uspeh tokom celog života, sticanje pravih prijatelja i ispunjen život.

Upoznavanje sa različitim kulturama

Vaša devojčica će imati prilike da uz ritmičku gimanstiku često putuje na takmičenja i tamo upozna različite svetske kulture, a možda ostavi velike uspehe. Prijatelje koje tamo stekne značiće joj za ceo život. Njen duh će biti bogatiji za nova iskustva i mogućnost učestvovanja na evropskim i svetskim takmičenjima, čak i na Olimpijadi, jer je ovo olimpijski sport.

Ritmička gimnastika razvija dečiji svet na mnogo načina, kao na fizičkom tako i na duhovnom i socijalnom planu. Gimanstičari su najčešće komletna bića sa razvijenim duhom, disciplinom, fokusom, ali i širinom u pogledima na svet koji ih okružuje. Socijalne interakcije čine ovaj sport veoma interesantnim i zabavnim.

Muzika, ples, koroegrafija i sport čini da ritmička gimanstika nikada ne dosaadi. Uvek postoji prostor za dalji razvoj, vežbu i nove koreografije i elemente.

Čak iako se vaša devojčica ne zadrži dugo u ovom sportu, ona će za nju sigurno učiniti mnogo više od bilo kog sporta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here