Naslovna Lifestyle Turizam TOP 10 instagramičnih mesta za fotografisanje u Dubaiju

TOP 10 instagramičnih mesta za fotografisanje u Dubaiju

2012
0
fotografisanje u Dubaiu

U vremenu u kome Instagram diktira trendove u fotografisanju, futuristički Dubai postao je prava riznica inspiracije za influensere. Plaže, spektakularni oblakoderi, moderni tržni centri, luksuzni hoteli sa jedne i tradicionalne arapske četvrti sa druge strane, daju najvećem gradu UAE jedinstven šarm. U spektru neverovatnih atrakcija sa prefiksom “naj”, poznati svetski influenseri ističu TOP 10 istagramičnih mesta za fotografisanje u Dubaiju. Svoje mesto na listi našli su rooftop restorani, infinity bazeni, neobične skulpture, impozantni hoteli, ali i najveće turističke atrakcije u ovom gradu.

#1 Burdž Kalifa (Burj Khalifa) – najviša zgrada na svetu

Jedno od najatraktivnijih mesta za fotografisanje u Dubaiju je definitivno sa vrha najviše zgrade na svetu (829,84 metara). Dizajn Burdž Kalife je inspirisan cvetom Hymenocallis, odnosno peruanskim narcisom. Postoji nekoliko karata koje možete kupiti da biste posetiti ovu impresivnu zgradu, a najjeftinija je do 125. sprata i košta oko 35 evra. Preporučljivo je kupiti karte dve do četiri nedelje unapred, naročito na vrhuncu sezone. Pogled sa Budž Kalife je sa razlogom na vrhu liste TOP 10 instagramičnih mesta za fotografisanje u Dubaiju, pre svega zbog pogleda na Dubai Downtown kroz staklo na kome stojite, fantastičnog prelamanja svetlosti i anđeoskih krila koja upotpunjuju čaroliju.

#2 Hotel Burdž el Arab (Burj Al Arab)

Sagrađen na veštačkom ostrvu koje je sa plažom Džumeira (Jumeirah) spojeno mostom, hotel u obliku jedra, Burdž el Arab, postao je jedna od najprepoznatljivih atrakcija na svetu. Jedini je hotel na planeti koji ima 7*, mada po službenoj kategorizaciji se svrstava u hotele od 5*. U sklopu Burž el Araba nalazi se nekoliko mesta na kojima možete napraviti fotografije od kojih će “goreti” društvene mreže. Najzanimljivija su: restoran Al Muntaha na 200 metara visine sa panoramskim pogledom, restoran Al Mahara na dnu hotela, do koga se dolazi simuliranom podmornicom i terasa hotela sa bazenom (ulaz košta oko 200 evra, od kojih 100 možete iskoristiti kao kredit za hranu i piće). Međutim, instagramične fotografije možete kreirati i sa ovim magičnim hotelom u pozadini. Tako nešto moguće Je ukoliko krstarite Madinatom (tura od 20 minuta košta oko 25 evra) ili posetite plažu Sunset tokom zalaska sunca.

#3 Kompleks Atlantis the Palm

Inspirisan legendom o drevnoj Atlantidi i po uzoru na hotel na Bahamima, u Dubaiju je 2008. godine otvoren Atlantis The Palm 5*. Jedno od najistagramičnijih mesta u okviru kompleksa koje vole svi turisti je White Beach. Okruženi neutralnim mediteranskim tonovima sa pozadinom futurističkog grada, bićete u centru fantastične fotografije na kojoj će vam mnogi pozavideti. Ulaz se plaća oko 35 evra nedeljom, ponedeljkom i sredom, a u cenu je uključen kredit za piće i hranu u punom iznosu. Za  one koji vole da postavljaju video-snimke na Instagram ili TikTok, pravi izazov je izlet helikopterom Sky High u kome iz ptičje perspektive možete videti i snimiti celo ostrvo Palm Jumeirah.

#4 Hotel FIVE Palm Jumeirah

U poslednje vreme svoje mesto na listi TOP 10 instagramičnih mesta za fotografisanje u Dubaiju čvrsto je zauzeo hotel FIVE Palm Jumeirah. Sa bazenom okruženim visokim palmama, pozadinom ispunjenom oblakoderima i pogledima sa terasa od kojih zastaje dah, pozicionirao se kao omiljeni hotel među influenserima. Ako se niste odlučili da odsednete u ovom hotelu, možete provesti ceo dan u njemu uz “day pass”. Cena dnevne ulaznice iznosi oko 30 evra, uz kredit u ponom iznosu za konzumaciju hrane i pića.

#5 Miracle Garden – najveća bašta na svetu

Ukoliko ste odlučili da posetite Dubai tokom zimskih meseci, nemojte preskočiti Miracle Garden. U pitanju je najveća bašta na svetu sa oko 50 miliona cvetova i jedno od najraskošnijih mesta za fotografisanje u Dubaiju. Tunel od cveća u obliku srca i šarene cvetne životinjske figure potpuno će vas očarati. Bašta je otvorena od novembra do aprila, a cena ulaznice je poprilično pristupačna i iznosi oko 10 evra.

#6 Wings of Mexico

Wing of Mexico je koncept nastao u Meksiko Sitiju, a ubrzo je postao planetarno popularan. Krila predstavljaju prevazilaženje čovekovih mogućnosti i sposobnost letenja umom, a svetsku slavu doživela su fotografisanjem brojnih influensera između njih. Dubai je prihvatio taj koncept i sada su Wings of Mexico nezaobilazna turistička atrakcija u gradu ispred koje se svi slikaju.

#7 CE LA VI infinity pool

Ce La Vi je luksuzni restoran koji često nazivaju „adresa nebeskog pogleda“. Ako želite da pokažete na društvenim mrežama kako uživate u glamuru Dubaija, posetite infinity bazen ovog restorana. Pogled se pruža na Budž Kalifu i Dubai Downtown.  Za glavni obrok treba izdvojiti minimum oko 30-40 evra po osobi, odnosno za jednu prosečnu večeru za dvoje oko 100 evra. Ukoliko želite instagramičnu fotografiju sa koktelom u ruci, za njega je potrebno izdvojiti od 13 evra pa naviše.

#8 Nikki Beach Club

Sigurno ste nekad čuli za Nikki Beach Club. U pitanju je jedan od najpopularnijih plažnih barova u Majamiju, Monte Karlu, Sen Tropeu, Ibici, i naravno, u Dubaiju. Odiše glamurom i umetnošču, a obavezno ga posećuju trendseteri i influenseri. Ako ste se odlučili da im se pridružite i napravite čarobne fotografije, uz dnevnu kartu možete uživati na plaži i u bazenima za oko 35 evra radnim danima i 70 evra vikendom (petkom i subotom), sa uključenim kreditom za piće i ležaljke.

#9 Najviši infinity pool na svetu u hotelu Address Beach Resort

Najviši infinity bazen na svetu, na 77. spratu luksuznog hotela odnosno na 293 metra visine, mora da nađe svoje mesto na listi TOP 10 instagramičnih mesta za fotografisanje u Dubaiju. Dostupan je samo za starije od 21 god. Iako je otvoren 2021. godine, ljubitelji fotografija su ga odmah prepoznali kao nezaobilazno mesto prilikom posete najvećem gradu Emirata.

#10 Dubai Creek Harbour– obilazak luke za vreme zalaska sunca

Kada dođe takozvani zlatni sat (golden hour) posetite luku Dubai Creek. Iz gotovo svakog ugla možete napraviti perfektnu fotografiju. Skulpture flamingosa, slova #dubaicreekhabour i ram iza koga se vide oblakoderi predstavljaju mesta koja Instagram prosto obožava.

Možda vam Dubai deluje kao “veštački” grad, pun solitera, šoping centara, poslovnih zgrada i luksuznih hotela. Međutim, on je postao prava inspiracija za uživanje u medenom mesecu, porodičnim, ali i individualnim putovanjima. Više o samoj poseti ovoj destinaciji, pročitajte u sjajnom vodiču agencije Travel Boutique. Sigurno će vas oboriti s nogu bar neko od mesta koja smo naveli kao najzanimljivija za kreiranje instagramičnih fotografija. Čak i ako nemate ovu društvenu mrežu, imaćete u svom telefonu pregršt materijala da pokažete svojim prijateljima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here