Naslovna Društvo Selo i grad Gde se prave najbolje fotografije u Beogradu? Top 8 najinstagramičnijih mesta!

Gde se prave najbolje fotografije u Beogradu? Top 8 najinstagramičnijih mesta!

868
0

Popularnost društvene mreže Instragram odavno je premašila sve ostale načine oglašavanja na internetu i svakodnevo svojim korisnicima pruža uvid u najlepše predele i prizore. Korisnici ove društvene mreže stalno su u potrazi za što fotogeničnijim mestima koji će im poslužiti kao scenografija za savršenu fotografiju.

Izdvajamo ona mesta koja morate posetiti ako boravite u Beogradu, prestonici Srbije i jednom od najlepših gradova u ovom delu Balkana. Smešten na ušću dveju reka, Save i Dunava, grad i metropola, Beograd pruža veliki izbor svima onima koji ga posete, bilo da se radi o turistima iz inostranstva, regiona ili zemlje.

Ako želite da svoj instagram feed ukrasite prizorima koji ostavljaju bez daha, nemojte propustiti da posetite 8 najinstagramičnijih mesta u ovom gradu. Radi se o mestima na kojima se korisnici instagrama najčešće fotografišu i čije lokacije najčešće taguju.

Kalemegdan

Simbol Beograda, mesto na koje prvo pomislimo kada neko spomene ime glavnog grada. Najpoznatiji i najveći park u Beogradu, Kalemegdan predstavlja i najznačajniji kulturno-istorijski spomenik grada. Velelepna tvrđava, mesto je koje svakodnevno poseti veliki broj turista, ali i Beograđana. Lociran u samom centru grada, na ušću Save u Dunav, Kalemegdan predstavlja mesto na kome su napravljene neke od najlepših fotografija u Beogradu. Spomenik Pobedniku, čarobni izlasci i zalasci sunca, poziranje ispred cvetnih dekoracija u parku ili ruševina koje datiraju do plemenskih osvajanja Singidunuma, čine da fotografije izgledaju kao prava remek-dela. Nemoguće je doći u Beograd, a ne posetiti Kalemegdan i ne napraviti bar nekoliko čarobnih fotografija.

Hram Svetog Save

Hram je još jedan od simbola Beograda. Hram predstavlja jednu od najvećih pravoslavnih crkava na svetu koji je posvećen osnivaču srpske pravoslavne crkve, Svetom Savi. Nalazi se na istočnom delu Svetosavskog trga, na Vračaru. Fotografije napravljene ispred Hrama Svetog Save donose veliki broj lajkova. Atraktivnost lokacije i fotogeničnost same građevine privlače veliki broj ljubitelja dobre fotografije. Bilo da fotografišete po danu ili kad padne mrak, nema sumnje da ćete napraviti fotografije koje će oduševiti vaše pratioce.

Savamala

Poznata četvrt u samom centru grada. Deo grada koji je dugo bio zapušten, preuređen je i osvežen grafitima i kreativnim crtežima. U Savamali postoji veliki broj rustičnih lokala koji predstavljaju prijatan ambijent za izlazak. Savamalu karakteriše arhaičan izgled ulica sa jedne, i prisustvo urbanih motiva sa druge strane. Zidovi ukrašeni muralima ikona pop kulture, pogled na Savu i hipsterska atmosfera čine Savamalu atraktivnom lokacijom gde možete napraviti umetničke fotografije koje su hit na instagramu.

Avalski toranj

Avalski toranj je u rad pušten 1965. godine, kao jedan od najvećih TV predajnika u Evropi. Neko vreme nije radio, ali je ponovo otvoren 2010. godine i od tada je postao jedno od omiljenih mesta za uživanje u vikendu Beograđana, ali i brojnih turista. Kompleks posvećen Neznanom junaku predstavlja dobar kadar za fotografiju koja odiše istorijskom vrednošću. Takođe, pogled sa tornja koji seže do kraja Šumadije i obuhvata ceo Beograd, predstavlja savršen kadar za idiličnu instagram fotografiju. U restoranu na samom Avalskom tornju možete napraviti predah za hranu i piće i iskoristiti okruženje, puno zelenila i predivne prirode, kako biste napravili savršene fotografije za vaš instagram feed.

Botanička bašta

Napomenuli smo već da Beograd obiluje mestima na kojima možete napraviti najinstagramičnije bajkovite fotografije. Botanička bašta Jevremovac je definitivno jedno takvo mesto. Prostire se na ogromnoj površini u užem centru grada. Predstavlja velelepno zdanje, zaštićeno kao spomenik kulture.  U Botaničkoj bašti se nalazi preko 1.000 biljnih vrsta koje čine lavirint prelepog zelenila. Lepota uređenih zelenih površina na kojima se nalaze egzotične i fotogenične biljne vrste doprinosi bajkovitoj atmosferi i scenografiji za najlepše fotografije.

Skadarlija

Nezaobilazno mesto za sve one koji žele da osete pravi duh Beograda i dožive nezaboravne trenutke, svakako jeste Skadarlija. To je ulica u kojoj su živeli i stvarali najveći umetnici, mesto na kome ćete osetiti pravi boemski duh nekadašnjeg Beograda. Čuveni restorani za čijim stolovima su sedeli svi viđeniji umetnici, pisci, slikari, gde su svirali najpoznatiji muzičari. Bašte restorana ukrašene cvećem i autentična kaldrma učiniće da fotografijom prenesete atmosferu Beograda sa dušom koju nikako ne smete propustiti.

Villa Maska

Spomenuli smo lokacije koje su dobro poznate svima onima koji su u Beogradu već bili ili su planirali da ga posete, a pored toga moramo napomenuti da je Beograd prepun autentičnih kafića i restorana čiji ambijent predstavlja idealnu scenografiju za fotografije kao iz časopisa. Jedno od takvih mesta je i popularan restoran Villa Maska. Nalazi se u blizini Hrama Svetog Save i predstavlja idealno mesto za odmor posle šetnje i uživanje u odličnoj hrani i ambijentu koji odiše egzotikom sa Dalekog Istoka. Starinski komadi nameštaja naših baka, detalji koji plene pažnju svakog posetioca, ambijent koji čini da se osećate kao da ste na nekoj egzotičnoj destinaciji, učiniće vaše fotografije savršenim.

Silosi

Na poslednjem, ali ne i najmanje važnom mestu, kao atraktivnu lokaciju za savršenu instagram fotrografiju, ali i dobar provod, izdvajamo beogradske silose. Na 1.5 km od Trga republike, na samoj obali Dunava nalazi se kompleks od četiri monumentalna silosa čija je visina 28 metara. Nov život ovom spomeniku arhitekture udahnula je neprofitna organizacija Gaia koja je na ovom mestu razvila programe iz oblasti umetnosti, obrazovanja, rekreativnog sporta i zaštite životne sredine. Ukrašeni muralima poznatih umetnica, silosi predstavljaju mesto gde ćete pobeći od gradske vreve, napuniti baterije dobrom energijom i napraviti fotografije koje će oduševiti vaše pratioce.

Dobra fotografija za Instagram podrazumeva savršen kadar, dobru pozadinu uhvaćenu u trenutku, idealno poziranje, kao i korišćenje određenih filtera koji dodatno ističu lepotu fotografija. Sve to čini da su navedena mesta idealna ako želite najbolju fotografiju za Instagram. Zato ih stavite na spisak i obavezno posetitie kad se budete našli u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here