Naslovna Saveti Roditeljstvo Kako da ogranizujete punoletstvo detetu a da ne opteretite finansije?

Kako da ogranizujete punoletstvo detetu a da ne opteretite finansije?

115
0

Organizovanje proslave punoletstva vašeg deteta predstavlja važan trenutak koji označava prelazak iz adolescencije u svet odraslih. Međutim, ovaj događaj ne mora nužno da bude praćen visokim troškovima kako bi ostao nezaboravan. Postoje brojni kreativni načini da se organizuje proslava koja će biti u isto vreme svečana, zabavna i prilagođena budžetu. Ovaj tekst će vam pomoći da pronađete ravnotežu između želja i mogućnosti, fokusirajući se na planiranje koje će omogućiti stvaranje nezaboravnih uspomena bez nepotrebnog finansijskog pritiska.

Proslava 18. rođendana uz planiranje događaja koji ostaje u okviru budžeta

Proslava 18. rođendana u restoranu je praktično i ekonomično rešenje, pružajući jasan pregled troškova zahvaljujući unapred definisanim menijima i cenama po broju gostiju. Ovo direktno olakšava budžetiranje, smanjujući nepotrebne izdatke.

Kada birate restoran, vi birate kvalitet i dobar plan proslave, uz standardizovane porcije dobre hrane i predviđeni broj pića po osobi. Prethodno definišite broj osoba, pošaljite im pozivnice i spomenite im da potvrde svoj dolazak. Kada formirate spisak sigurnih gostiju, popričajte sa menadžerom ili vlasnikom restorana, ukoliko imate posebnih želja i zahteva po pitanju hrane i pića u sastavu menija, jer većina dobrih restorana izlazi u susret malim promenama i nastoji da ugovori dobru cenu, koja ne izlazi iz realnih okvira očekivanog.

Na vama je samo da poželite gostima toplu dobrodošlicu i bezbrižno se prepustite provodu, a sve ostalo je na iskusnom osoblju, koje vas oslobađa od nepotrebnih logističkih briga.

Koliko ste spremni da potrošite na dekoraciju?

Kreativnost u dekoraciji i zabavi može učiniti proslavu jedinstvenom bez velikih troškova.. Postavite pitanje sebi “Da li neko od prijatelja ili porodice može da pomogne?”Proslava 18. rođendana u većni slučajeva podrazumeva veći broj bliskih  ljudi, od kojih se mora naći neko rad i vešt da pomogne u ukrasima i celokupnoj temi rođendana. Osmislite jednostavnu i stilizovanu temu proslave, koja priliči adolescentima.

Vodite se mišljenjem “Manje je više”. Raskoš i glamur se ne podrazumevaju, osim ako slavljenik ili slavljenica ne insistira na tome. Kič nikada nije dobro rešenje, zato potražite na internetu teme i dekoracije, da biste dobili prave ideje, napravili jasan plan i kasnije ga realizovali bez preteranog trošenja na nepotrebne stvari, koje mogu samo oduzeti od elegantnog i primerenog stila, kakav treba da ima 18. rođendan.

Saveti za pronalaženje savršene odeće po nižim cenama

Izbor prave odeće za proslavu punoletstva može biti priličan izazov, posebno kada pokušavate da ostanete unutar budžeta. Međutim, sa pravim pristupom i malo snalažljivosti, moguće je pronaći stilsku i pristupačnu odeću za vaše dete, koja će učiniti da zablistaju.

Prvi korak u pronalaženju savršene odeće po nižim cenama je istraživanje. Posvetite vreme pregledanju online prodavnica, outlet centara i second-hand radnji. Online platforme često nude ekskluzivne popuste i rasprodaje koje možete iskoristiti. Takođe, razmislite o poseti lokalnim second-hand radnjama ili trgovinama vintage odećom gde možete pronaći jedinstvenu garderobu po znatno nižim cenama.

Drugo, razmislite o iznajmljivanju umesto kupovine. Ovo je posebno korisno za skupu markiranu garderobu poput svečanih haljina ili odela. Postoji mnogo servisa koji nude iznajmljivanje za posebne prilike.

Na kraju, budite kreativni sa sugestijama. Ponekad se jednostavne i povoljne stvari mogu transformisati i prilagoditi dodacima, poput nakita, šalova ili pojasa, stvarajući tako izgled koji je u trendu i originalan.

Savršena plejlista bez trošenja novca?

Muzika je pokretač svake proslave, tačnije dobro pripremljena i izbalansirana plejlista, koja može zameniti plaćenu muziku ili Dj-a. Malo kreativnosti i pravi izbor pesama napraviće pravu feštu od 18. rođendana.  Vašem tinejdžeru prepustite dobro poznate muzičke platforme, a Vi porazmislite o tome šta bi bilo prigodno od pesama na početku rođendana, kada su tu starije generacije prijatelja i rodbine.  Vaša uloga u ovom delu organizacije je čisto savetodavna, zato se bacite na svoj deo posla i istažite opšte poznate izvođače sa vanvremenskim hitovima, koje svi znaju i rado pevaju uglas.

Mnoge platforme kao što su Spotify, YouTube, i SoundCloud nude besplatne verzije koje vam omogućavaju pristup širokom spektru muzičkih žanrova i izvođača. Dajte svoj minimalni doprinos, a ostatak prepustite tinejdžerima, da se provedu uz njima dobro poznate hitove i muzičke pravce, koji su deo njihove generacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here