Naslovna Lifestyle Porodica Kakva je ponuda garsonjera u Novom Sadu

Kakva je ponuda garsonjera u Novom Sadu

1031
0

Garsonjere su kao potpuno novi tip nekretnine u Novom Sadu, građene od 1990-tih do pa sve do današnjih dana. Možemo reći sa sigurnošću da je garsonjera najpopularniji i najtraženiji tip nekretnine u Novom Sadu.

Pre 1990-tih godina u Novom Sadu građeni su manji stanovi veličine 35 do 40 kvadrata, ali je ovaj tip nekretnine nazivan jednosobnim stanom. To znači da je je kuhinja bila potpuno odvojena od dnevnog boravka i spavaće sobe. Klijenti ponekad nemaju saznanje koja je razlika između garsonjere i jednosobnog stana, a objašnjenje je veoma jednostavno u jednosobnom stanu je kuhinja potpuno odvojena od ostalih prostora, a u garsonjeri ne.

Garsonjere su najtraženiji tip nekretnine u Novom Sadu!

Garsonjere poseduju samo jedan ceo prostor između 4 postojeća zida i tu su smešteni svi pripadajući sadržaji: trpezarija, kuhinja, spavaći deo i kupatilo sa toaletom. Investitorima je u našem gradu uvek bio veliki interes da u stambenom objektu izgrade što više garsonjera. Nova era ekspanzije izgradnje velikog broja garsonjera, započinje od 2000-te godine.

Novije garsonjere u Novom Sadu poseduju izuzetno veliki raspon u kvadratima, a prva lokacija na kojima su garsonjere građene u Novom Sadu je naselje Grbavica. Tokom ekspanzije gradnje rušene su brojne kuće u ovom naselju i na njihovom mestu su građene potpuno nove stambene zgrade.

Često se dešava da garsonjera koja se postavi u oglasima na prodaju kako se kaže ne preživi 24 časa, što znači da se ekspresno i proda. Jedino nešto više vremena treba, ako se prodaje korišćena garsonjera koju treba barem malo renovirati.

U garsonjerama postoji samo jedan prostor između četiri zida!

Kvalitetnim garsonjerama smatraju se novoizgrađene i to na drugom, trećem, četvrtom pa i petom spratu. Urbanizam grada je doneo zakonsku odluku u kojoj se navodi da nekretnina ne može posedovati manje od 24 kvadrata.

Svakako treba navesti da postoje i garsonjere ispod ove kvadrature, tako da u oglasima možete pronaći garsonjere koje poseduju 15, ali čak i 8 kvadrata. Te garsonjere su najčešće nastajale određenim adaptacijama tavanskih, suterenskih, ali i garažnih prostora, kao i adaptacijom ostava u sklopu zgrada. Dešavalo se i da se stanovi do 50 kvadrata pregrade na dva dela pa su i na taj način nastajale garsonjere.

Kvalitetne garsonjere se u Novom Sadu prodaju u roku 24 časa od objavljenog oglasa!

U sadašnje vreme najviše izgrađenih garsonjera ima na lokaciji pod nazivom Nova Detelinara. Na ovoj lokaciji je izgrađen veliki broj stambenih zgrada, slično kao i na Grbavici, rušene su stare kuće i na njihovom mestu su građene nove stambene zgrade. Novu Detelinaru okružuju tri bulevara, a svi potrebni sadržaji poput doma zdravlja, apoteka i prodavnica, upotpunujuju kvalitet ovog naselja.

Odmah kraj ovog naselja prolazi veliki broj gradskih autobuskih linija, što znači da je naselje odlično povezano ovim linijama gradskog saobraćaja sa celim gradom, a linija 13 vozi direktno do fakulteta. Potrebno je navesti da se Nova Detelinara nalazi u blizini Novosadskog sajma, a jedan njen deo od sajma deli samo bulevar.

Novu Detelinaru okružuju tri bulevara a gradskim autobuskim linijama naselje je odlično povezano sa celim gradom!

U sklopu nekadašnjeg Somborskog bulevara, sada Bulevara Patrajarha Pavla i to sa obe strane, gradi se veliki broj novih stambenih zgrada. U ovom delu Novog Sada koji pojedini smatraju „dubokim Telepom“, izgrađen je veliki broj garsonjera.

Cene kvadrata stanova u Novom Sadu svakim danom su sve veće, tako da se baš na raskrsnici Vršačke ulice i Bulevara Patrajarha Pavla prodaje garsonjera veličine 28 kvadrata za neverovatnih 60.000 Eura.

Čak 30 posto klijenata izričito zahteva da garsonjera poseduje terasu, ali ima i klijenata koji traže garsonjeru bez terase. Poznato je da klijenti često žele da od garsonjere formiraju jednosoban stan. Sve više klijenti zahtevaju da se nekretnina koju kupuju nalazi u zgradi u kojoj se stanovi putem jednog kotla u posebnoj prostoriji i radijatorima u stanovima, zagrevaju na gas. Cene garsonjera u Novom Sadu se kreću od 2000 Eura pa sve do 2500 Eura po kvadratu, a ponekad i više.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here