Naslovna Lifestyle Automobilizam Najisplativiji automobili za održavanje

Najisplativiji automobili za održavanje

10654
0

Održavanje i popravke automobila tokom njegovog životnog veka vrlo često mogu da premaše realnu vrednost samog vozila. Zbog toga je važno da svaki potencijalni kupac automobila prilikom odabira vozila, pored kupovne cene, obrati pažnju i na ostale, kako redovne, tako i one troškove koji mogu neplanirano da se pojave.

Svi kasniji troškovi se mogu razlikovati u zavisnosti od toga da li je u pitanju nov ili polovan automobil. Popravke i zamena rezervnih delova uglavnom su isplativije na polovnim automobilima, s obzirom na to da su delovi pristupačniji, ali je s druge strane potrošnja goriva daleko ekonomičnija kod novijih tipova automobila, koji efikasnije troše.

Takođe, kada su veliki kvarovi uglavnom dođe do otkupa polovnog automobila, jer se vlasnicima više isplati da ga prodaju nego da popravljaju. Noviji modeli često imaju garanciju, ali i ovlašćene servise koji obavljaju svaku popravku.

Pred vama je nekoliko brendova i modela koji su se pokazali kao najekonomičniji, ali i čije popravke manje koštaju ako ih uporedimo sa drugim modelima.

Toyota automobili koji vrede uloženog novca

Toyota je najpopularniji japanski proizvođač automobila i jedan od najprodavanijih u poslednje vreme. To i ne čudi ako uzmemo u obzir odnos cene i kvaliteta, koji nam jasno govori da ovaj automobil vredi imati u svom posedu.

Najatraktivniji modeli za kupce su Toyota Yaris i Toyota Corolla. Iako ovi modeli imaju nešto višu kupovnu cenu, ona se kasnije svakako isplati s obzirom na to da se ova dva automobila retko kvare, a i veoma su ekonomični i isplativi u vožnji.

Troškovi održavanja ovih automobila nisu visoki, a i kada se dogodi neki kvar uglavnom je u pitanju manji problem, pa vlasnici ne moraju da izdvajaju velike količine novca za popravku. Toyota modeli poznati su kao automobili koji se veoma dugo voze i koji dugo ostaju u istom vlasništvu, što svedoči o njihovom kvalitetu i pouzdanosti.

Opel automobili tradicionalno ispunjavaju sve zahteve kupaca

Automobile marke Opel svakodnevno možemo videti na našim ulicama, a razlog tome svakako je poverenje koje naši ljudi imaju u nemačke automobile i nemačku industriju uopšte.

Opel automobili su izuzetno pouzdani, kvalitetni i pogodni za vožnju, pa ih zato vozači i obožavaju. Pored toga, Opel ima izuzetno razgranatu servisnu mrežu, pa se rezervni delovi za ove automobile mogu pronaći na svakom koraku.

Opel Astra je jedan od najprodavanijih modela ove kompanije, što i ima smisla ako uzmemo u obzir činjenicu da je ovaj automobil jedan od najisplativijih. Bilo da je u pitanju dizelaš ili benzinac, ovaj Opelov model ima veoma malu potrošnju (oko 6 litara na 100 km), a i brojne druge performanse idu u korist Opel Astre. Pre svega pouzdanost u vožnji, dobar motor, precizan upravljač, kao i dobar spoljašnji izgled.

Fiat automobili – najbolje iz klase što možete dobiti

Italijanska fabrika automobila Fiat oduvek je važila za najboljeg proizvođača kvalitetnih automobila srednje klase, koji vro brzo pronađu svoj put do kupaca. Pre svega zahvaljujući svom sofisticiranom izgledu, ali i kvalitetu i pouzdanosti koji su karakteristični za automobile ovog brenda.

Neki od najpopularnijih modela ovog proizvođača su Punto i Bravo, koji se smatraju za najprodavanije modele srednje klase. Fiat Punto je izuzetno povoljan automobil i za kupovinu, ali i za kasnije održavanje. U pitanju je mali, gradski hečbek koji je veoma startan, lagan i pouzdan u vožnji, a omiljen je pogotovo pripadnicama lepšeg pola.

Glavna prednost Fiat Bravo automobila je dobar motor, koji je osnovni element svakog vozila, pa samim tim nema sumnje da je Fiat Bravo izuzetno pogodan za sve ljubitelje četvorotočkaša koji ne žele ogromne izdatke i probleme sa svojim automobilima.

Ford automobili koje vredi imati

Američki proizvođač automobila je jedan od najstarijih brendova i brend koji je razvio dobru reputaciju kada je u pitanju kvalitet i pouzdanost modela. Svakako jedan od najprodavanijih i najisplativijih modela, koji će vam većina vozača preporučiti, jeste Ford Focus.

Gotovo sve komponente ovog automobila su na zavidnom nivou, a potrošnja goriva retko prelazi 6,5 litara na 100 km. Rezervni delovi za Ford su lako dostupni, povoljni i mogu se lako nabaviti. Nedavno obavljeno istraživanje pokazalo je da se vozači koji u svom posedu imaju Ford Focus automobil najmanje žale na svoje vozilo.

Dobar i kvalitetan dizajn, kako eksterijera tako i enterijera, ali i dobre performanse su neke od ključnih elemenata koje automobil mora da poseduje kako bi zadovoljio afinitete svakog vozača. Pametna i promišljena kupovina automobila omogućava vlasnicima da ne moraju da brinu o brojnim nepredviđenim troškovima, već mogu potpuno da se opuste i uživaju u vožnji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here