Naslovna Lifestyle Automobilizam Zašto automobil pravi buku?

Zašto automobil pravi buku?

390
0

Pitate se zašto automobil pravi buku? Iritirajući zvukovi pri vožnji motornog vozila mogu biti nagoveštaj ozbiljnih kvarova, tako da današnji tekst posvećujemo najčešćim uzrocima ovog problema.

Istrošeni ležaj često pravi buku

Najčešći uzrok pravljenja neprijatne buke prilikom vožnje jeste istrošeni ležaj točkova. Iako su prema teoriji dizajnirani da izdrže nekoliko decenija, praksa pokazuje da ljudi zapravo često posećuju auto-mehaničare zbog kratkog životnog veka ležajeva. Intenzitet zvuka ležaja se uglavnom povećava uz brzinu ili pri vožnji u oštrim krivinama, tako da ćete ga lako zapaziti. Fizičku manu možete uočiti kada se vozilo nađe na dizalici, a same cene novih ležajeva najčešće zavise od modela vozila.

Istrošeni ležaj poluosovine je takođe čest uzrok buke pri vožnji, a jedina razlika između istrošenog ležaja i ovog kvara jeste to što se zvuk ne menja tokom skretanja. Svakako je najbolje da automobil odvezete kod auto-mehaničara, jer će on najbolje ustanoviti uzrok uznemirujućeg zvuka, kao i koji su to auto delovi potrebni za kupovinu.

Neuobičajeni kvar – istrošeni amortizeri vozila

Ako pri vožnji čujete zvuk koji podseća na kucanje ili udaranje u vrata, to može biti znak da su istrošeni amortizeri vozila. Takva neuobičajena buka nastajale kada se amortizer spusti u najniži mogući položaj i dođe do trenja između metalnih površina i podloge. Takođe, slični zvukovi mogu biti proizvod istrošenih komponenti šolja amortizera. Kupovina novih amortizera je svakako najjednostavnije rešenje za ovaj problem, ali odluku o kupovini ne bi trebalo donositi pre nego što majstor pogleda ozbiljnost kvara. Prostor za uštedu uvek postoji.

Zastarela pumpa servo sistema 

Pri ulasku u krivinu, zvuk pokvarene pumpe podseća na vibriranje telefona, a što je manja brzina, intenzitet zvuka je veći. Upravo se zbog toga kvar može najlakše uočiti kada je motor uključen, a vozilo zaustavljeno. Vožnja sa nezamenjenom pumpom servo sistema utiče na trajnost upravljačkog mehanizma i nekontrolisno upravljanje vozilom, što u najgorem slučaju može izazvati saobraćajne nezgode i životnu opasnost. Stoga se preporučuje da posetite majstora čim čujete glasan zvuk.

Pokvareni ležaj ramenice kompresora klime

S obzirom na to da je kompresor klime najglasniji element vozila nakon motora, vrlo je važno u kakvom se stanju nalazi. Pokvareni uređaj može da pravi buku čak i kada je klima isključena, a glavni uzrok je defekt na ležaju remenice koji je ispred kvačila. Pored toga što je intenzivan i iritantan, zvuk kompresora klime takođe može najaviti dodatnu deformaciju sistema za hlađenje. Zamena ovog dela je zaista jeftina u poređenju sa drugim elementima vozila, čak i ako govorimo o skupljim modelima automobila. Međutim, demontaža starog, te montiranje novog ležaja ramenice mogu izazvati puno komplikacija, te ujedno oduzeti mnogo vremena.

Zašto automobil pravi buku – ostali razlozi

  • Deformisana ramenica pumpe za vodu je kvar koji istovremeno proizvodi buku i remeti funkciju motora (što može dovesti i do uništenja motora).
  • Istrošeni ležajevi menjača mogu da proizvode buku ukoliko ne sipate redovno ulje ili pak koristite zastarelo.
  • Most zadnjeg diferencijala uzrokuje glasan zvuk porastom intenziteta brzine ili naglim kočenjem. Iako nedovoljna količina ulja može biti razlog, problem je najčešće u samom mostu.

Navedene kvarove ne bi trebalo da rešavate sami, a posebno ako nemate dovoljno veštine i znanja. Zato čim čujete glasan zvuk, odmah posetite auto-mehaničara!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here